Začalo léto, slunce pálí, a to je ideální čas vyrazit někam za kulturou! V okolí Dobříše máte i v době tohoto horkého počasí hned několik možností na výběr. Proto pro vás vybíráme ty nejlepší kulturní události, které se v červenci konají a je jen na vás, kterou si vyberete!

Kulturní přehled na červenec I foto: rflktr

Od poloviny června je v provozu letní kino v Novém Kníně, které i v červenci nabídne velké množství skvělých českých i zahraničních filmů. Těšit se můžete například na filmy Anděl Páně 2, Doba Ledová: Mamutí Drcnutí a mnoho dalších.

Již třinácté pokračování Staropramen pivního turnaje v malé kopané se letos uskuteční na fotbalovém hřišti v Malé Hraštici, a to ve středu 5. července, tedy ve svátek věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Organizátoři počítají s tím, že se ho zúčastní 16 týmů, které budou rozděleny do čtyř skupin, po jejichž skončení budou následovat vyřazovací zápasy. Po skončení turnaje bude následovat after party a zajištěn bude i bohatý program pro děti. Více informací najdete na webových stránkách TJ Sokol Malá Hraštice.

V Míšku pod Brdy, v Hostinci U Káji Maříka, se 10. července uskuteční stand up comedy show, s názvem Na stojáka live. V průběhu večera vystoupí Iva Pazderková, Dominik Heřman Lev, Karel Hynek a Ester Kočičková. Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticketportal, cena vstupenek je 245 Kč, možný je také prodej a rezervace vstupenek v místě konání a to za 220 Kč.

O den později – tedy 11. července vystoupí v Zrcadlovém sále dobříšského Zámku, studentský orchestr z Nizozemska, CV YOUTH SYMPHONY ORCHESTRA RIJNSTREEK, LEIDEN, NETHERLANDS. V rámci jeho programu, který začíná ve 20.00 hodin, zazní skladby od Beethovena, Mozarta, Smetany, Dvořáka a dalších. Cena vstupného je 100 Kč na osobu a vstupenky jsou k prodeji na pokladně zámku.

Kromě toho jsou každou neděli v červenci pro návštěvníky připraveny komentované vycházky francouzským parkem. Během netradiční vycházky navštívíte běžně nepřístupná a skrytá místa, oranžerii se zavlažovacím tunelem či pivovarské sklepy z 18. století. Dále můžete také zhlédnout sokolnické ukázky Pavla Řehky z Rosovic a oboru s jelenci běloocasými. Prohlídky budou probíhat pouze za příznivého počasí, rezervace míst na prohlídku nutná předem. Začátek prohlídek je vždy v 11.00, 13.00 a 15.00 hodin. Cena vstupného je jednotná a činí 80 Kč.

A na závěr dva dny plné hudby, to bude Summer Fest Dobříš, který se uskuteční 21. až 22. července. Celý festival příjemně rozjede a vaše hudební chutě naladí skvělý DJ Sunpaja, alias dobříšský rodák Pavel Holý. Dále se můžete těšit například na  hudbu v podání HUDBA PRAHA BAND, neortodoxní skupinu MIDI LIDI a mnoho další skvělé hudby. Vstupné v pátek činí 150 Kč, vstupné na oba dny (tedy pátek + sobota) je 220 Kč. Předprodej vstupenek probíhá standardně v trafice U Davida.

Facebook Comments