Říká se, že když duben laškuje, bývá mnoho sena a obilí. Tentokrát to však vypadá, že spíše než sena a obilí, bude v našem okolí plno kulturních akcí, různých druhů. To znamená, že si všichni přijdou na své! My pro vás vybíráme ty nejzásadnější kulturní události, které na vás v dubnu čekají!

Dubnový kulturní přehled I foto: rflktr

Už 7. dubna si přijdou na své fanoušci undergroundové hudby. V Kulturním domě Dobříš totiž po dlouhých sedmi letech opět vystoupí mohykáni naší hudební a především undergroundové scény ze skupiny Garage s charizmatickým zpěvákem Tony Ducháčkem. Předprodej vstupenek začal 27. Března, v Trafice u Davida. Cena vstupného v předprodeji je 160 Kč, na místě konání pak 180 Kč.

Hned o den později – 8. dubna si přijdou na své také sportovní fanoušci, především tedy ti, kteří mají rádi bojové sporty. V Dobříši se totiž uskuteční další galavečer s názvem Noc bojovníků Dobříš 2! Ve sportovní hale tak bude možnost vidět borce jako Luboš Raušer, Bernard Plavec, Josef Veselý, Honza Kačer nebo Ondřej Skalník, který trochu neobvykle absolvuje zápas v pravidlech K1, a samozřejmě mnoho dalších.

Pro fanoušky dobré muziky je tu ještě jeden tip! Konkrétně na 14. dubna, kdy ve 20:00 hodin, v kulturním domě v Březnici, zahájí své jarní turné oblíbená skupina MIG 21. Pokud se této akce chcete zúčastnit, zajistěte si své vstupenky co nejrychleji, protože se stejně jako v minulém roce očekává, že bude vyprodáno! Cena lístku je 270 Kč.

Ten kdo má rád naopak hudbu filmovou nebo francouzský šanson by si určitě neměl nechat ujít 21. dubna tradiční Jarní koncert na zámku Dobříš, kde tentokrát zazní právě tyto melodie. Pozvání totiž přijali dva skvělí muzikanti – sopranista a saxofonista Felix Slováček jr. a šansoniérka Marta Balejová. Oba dva muzikanty navíc doprovodí členové Symfonického orchestru Českého rozhlasu.  Během programu, který začíná v 19:30 hodin, tak mimo jiné zazní slavné písně Edith Piaf ve francouzském originále, ale také nesmrtelné melodie z filmů jako například Sedm statečných, Tenkrát na západě a další. Předprodej vstupenek probíhá v Informačním středisku Dobříš, vstupné je v cenách 230 Kč a 280 Kč, a to v závislosti na řadách sedadel.

Závěr měsíce bude již tradičně patřit „pálení čarodějnic“, které se koná 30. dubna na dětském hřišti „Na Kole“. Akci pořádá SDH Dobříš, který všechny srdečně zve! Pro návštěvníky bude připraven bohatý program a zajištěno bude také občerstvení. Celá akce startuje v 16:00 hodin.

Facebook Comments