O víkendu se hrál druhý zápas divize a tentokráte dobříšský tým zaslouženě zvítězil na půdě soupeře. Dorostenci poprvé zakusili kvalitu divizní soutěže a vysoko prohráli. Poslední přípravný zápas odehrálo i béčko dospělých. Příští víkend se naplno rozjedou všechny kategorie, včetně přípravek.

Ilustrační foto I foto: Pixabay

Malše Roudné – Dobříš 1:2 (1:1)

Dobříšští fotbalisté zajížděli poprvé v této sezoně na hřiště soupeře. Po dobrém výkonu tentokráte uspěli a zaslouženě si odvážejí první tři body.

Úvod utkání přinesl vyrovnanou hru. První zahrozila Dobříš. Po centru V.Šraina nedosáhl Maryška na míč. Hosty pak vystrašil přímý kop soupeře, když to z vlastní poloviny zkoušel M.Otepka a málem nachytal Šedivého. Pak začínali mít navrch roudničtí hráči, kteří se pokoušeli o častou střelbu, většinou však nepřesnou. Po chybě hostů postupoval Píša sám na Šedivého, branku však netrefil. Na druhé straně podél brankové čáry unikl Maryška, ale jeho přihrávka nikoho ze spoluhráčů nenašla. To domácí hráči byli ve 23. minutě úspěšní. Po rohovém kopu hraném nakrátko, došlo k závaru před brankou, brankář i obránci dvě střely zablokovali, avšak Maršík zblízka skóroval. Roudničtí se z vedení dlouho neradovali. Za dvě minuty zakončil svou pěknou akci J. Šrain přesnou střelou k tyči z hranice „šestnáctky“ a vyrovnal. Vzápětí mohlo být vše opět jinak, když na přímý volný kop O.Otepky nedosáhl hlavou Píša. Pak však dobříšští, uklidněni vyrovnávacím gólem, začali být aktivnější a vypracovali si několik dobrých možností.  Po centru Masopusta, zachytil gólman Hřebejk střelu J. Šraina, Maryškův únik skončil jeho střelou do boční sítě a další jeho pokus srazil obránce na roh.

Ve druhé půli zahrozili nejprve domácí, když po centru Kössla hlavičkoval O.Otepka nad branku. Ve 49. minutě zahrával Rychlík standardku, po které Talůžek v souboji s obráncem uspěl a zajistil tak hlavičkou obrat ve skóre utkání. „Míč jsem jen lehce tečoval a ani nevím, zda v tom souboji zasáhl míč i protihráč,“ řekl střelec gólu po zápase. O chvíli později se situace málem opakovala a tentokráte Talůžek branku netrefil. Dobříš měla dále více ze hry. Maryška se pokusil neúspěšně z „půlky“ o přehození brankáře, po přihrávce Junka střílel Masopust vedle branky a po centru V. Šraina nastřelil Maryška Hřebejka. Roudná však také měla jednu velkou šanci. Šedivý vyrazil střelu Maršíka a zázračně vytáhl i dorážku Růžičky stojícího zřejmě v ofsajdovém postavení. Teprve v posledních deseti minutách měli domácí tlak, ale kromě dvou závarů po autu a rohovém kopu si větší příležitost nevypracovali. Po utkání řekl trenér Šrain: „V závěru jsme se stáhli a věřili jsme, že vedení udržíme. Soupeře jsme prakticky do šance nepustili.“

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Liška – Masopust, Junek (73.O.Puchmajer), J. Šrain, M. Puchmajer, V. Šrain (91. Rozsypal) –  Maryška.

Branky: 23.Maršík – 25.J.Šrain, 49.Talůžek

ŽK: M. Otepka, Svoboda – Talůžek

Rozhodčí: Novotný

Diváků: 160

Statistika:

  • Střely celkem: 18:12, z toho na branku: 7:5
  • Rohové kopy: 5:3
  • Ofsajdy: 1:1
  • Fauly: 12:14

Starší dorost

Rokycany – Dobříš 10:0 (7:0)

Muži – přípravný zápas

Dobříš B – Štěchovice B 7:0 (3:0)

Branky: Mann, Kuchař po 2, Rozsypal, Horáček, Karas

Facebook Comments