Divizní sezona začíná pro fotbalisty MFK Dobříš sice až 12. srpna – na domácím hřišti, zápasem proti Českému Krumlovu – ale ještě tři dny předtím čeká dobříšské hráče jeden z největších zápasů historie klubu. V rámci 2. kola MOL Cupu se totiž na městském stadionu „V Lipkách“ představí účastník nejvyšší fotbalové soutěže a její trojnásobný vítěz Slovan Liberec!

Ilustrační foto I foto: Pixabay

Tým MFK Dobříš prošel do druhého kola MOL Cupu z předkola, ve kterém porazil jednoznačným výsledkem 5:2 na domácím hřišti divizní Kladno. Následně pak v prvním kole domácího poháru přivítali dobříšští fotbalisté opět na domácím hřišti účastníka ČFL, tedy třetí nejvyšší soutěže, Litoměřicko a i v tomto utkání slavili vítězství, když po vyrovnaném průběhu zvítězili 1:0 díky proměněné penaltě kapitána Roberta Talůžka, a postoupili tak do kola druhého.

Tam mohla Dobříš, jelikož nebyla při losu mezi nasazenými týmy, narazit na druholigového nebo dokonce prvoligového soupeře. Jedna věc však byla předem jasná, vzhledem k pravidlům domácího poháru měli hráči MFK jistotu, že se představí znovu v domácím prostředí. Los, který se konal 26. července, rozhodl o tom, že soupeřem Dobříše ve druhém kole MOL Cupu bude Slovan Liberec! Tedy trojnásobný mistr nejvyšší české fotbalové soutěže, dvojnásobný vítěz českého poháru, ale také například čtvrtfinalista Poháru UEFA.

Pro většinu dobříšských hráčů tak půjde o zatím největší utkání kariéry a pro klub to bude jedno z největších utkání v jeho historii. To ovšem není jediná zajímavost, která se s tímto zápasem pojí. Velmi prestižní utkání to bude pro dobříšského záložníka Filipa Dorta, který v Liberci dlouhou dobu působil a v sezoně 2005/2006 se v jeho dresu podílel na zisku mistrovského titulu! I v dresu Slovanu může nastoupit hráč, pro kterého by toto mohlo být velmi prestižní, je jím útočník Matěj Pulkrab, velký talent českého fotbalu, který v Liberci hostuje z pražské Sparty a s okolím Dobříše ho spojují rodinné vazby.

To, že se diváci mají na co těšit, dokládá i vyjádření dalšího libereckého fotbalisty Martina Graiciara. Mládežnický reprezentant, který obsadil na nedávném mistrovství Evropy, s reprezentační devatenáctkou, třetí místo a od příští sezony bude působit v italské Fiorentině, říká: „Jelikož bude těžké postoupit z ligy do pohárů, tak MOL Cup je jako každý rok, pro nás velká šance, navíc vítěz postupuje přímo do základní skupiny Evropské ligy, takže budeme chtít jednoznačně uspět a musíme se tak dobře připravit na každého soupeře, ať je to kdokoliv.“ Z toho vyplývá, že Liberec v žádném případě nic nepodcení!

Zbraně však neskládají ani hráči MFK Dobříš! Brankář týmu Jan Šedivý říká: „Možnost zahrát si s prvoligovým týmem pro nás bude určitě velká zkušenost. Očekávám, že budou mít velkou kvalitu a bude to hodně těžký zápas, ale dáme do toho všechno a budeme chtít určitě postoupit!“

Takže si toto utkání rozhodně nenechte ujít a přijďte 9. srpna podpořit dobříšské fotbalisty v zápase druhého kola MOL Cupu! Výkop utkání MFK Dobříš – FC Slovan Liberec je v 17:30 hod.

Článek vznikl ve spolupráci s portálem Česká fotbalová budoucnost. Děkujeme!

Facebook Comments