V týdnu pokračovaly opět soutěžní zápasy. A-tým, přestože vstřelil tři branky, překvapivě prohrál a klesl do středu tabulky. Lépe se vedlo „béčku“, které po vítězství se usadilo na druhém místě. Dorostenci opět nestačili na silné soupeře, i když mladší dlouho odolávali. Starší dorostenci se prosadili až v závěru. Žáci v krajských soutěžích měli tentokráte volný los a hrálo pouze mladší „béčko“, které poprvé ztratilo body. V přípravkách si vedl tradičně nejlépe A-tým starší přípravky.

Ilustrační foto I foto: Pxls

Dobříš – Klatovy 3:4 (2:3)

V utkání padlo sedm branek a hrál se útočný fotbal. Proti tomuto soupeři se Dobříši nedařilo ani v minulé sezoně a tento trend pokračoval i v tomto utkání. Přestože po většinu utkání měli domácí převahu, hosté během deseti minut vstřelili tři góly.

Dobříšští začali zápas ve velkém stylu. Hned v úvodu vystrašil klatovského gólmana Procházka střelou těsně nad branku a i další pokus J.Šraina se do branky nevešel. Přímý volný kop Dorta vytáhl brankář Rojík. V 10. minutě kombinační akci Dorta s J. Šrainem zakončil pohotovou střelou Maryška a domácí vedli. Hosté však začali hrozit rychlými brejky zvláště po levé straně a v 19.minutě Szedmák našel před brankou zcela volného Krásného a ten bez problému vyrovnal. Dobříšští se pak mohli opět ujmout vedení, avšak Masopust střílel nepřesně. Vzápětí na druhé straně centroval opět Szedmák a znovu volný Krásný přidal v 26.minutě druhý gól hostů. Po rohovém kopu Klatova brankář Šedivý vyrazil hlavičku Mészárose a se štěstím i dorážku dalšího hráče. O chvíli později po dlouhém nákopu prohrál Šedivý souboj s Bezděkem a ten došel až s míčem do brány. Domácí se poté snažili těžit ze svého tlaku a výsledkem byl kontaktní gól Maryšky, který netradičně hlavou poslal do brány centr Procházky. Před koncem první půle pak Rojík zlikvidoval střelecký pokus Masopusta.

Ve druhé půli slušná návštěva diváků, čekala na vyrovnání. Hned v úvodu neproměnil Maryška svůj únik, když nastřelil gólmana, centr Šraina odvrátil Lukeš na rohový kop a centr Procházky tentokráte Maryška nezužitkoval. Domácí dál měli převahu, ale šance nepřicházeli. Naopak únik Szedmáka řešil Talůžek faulem. V závěru utkání vrhli dobříšští hráči všechny síly do útoku. Po autovém vhozu Maryšky Talůžek přestřelil, Pokorný hlavou těsně minul branku a v největší šanci prostřelil Procházka brankáře, ale obránce stačil míč vykopnout. Následovala série rohových kopů, po které Maryškovu střelu Rojík vyrazil na další roh a střela Masopusta bránu minula. Dvě minuty před koncem prostrčil střídající Cibulka míč na Diviše a ten z úhlu vsítil čtvrtou branku hostů. V nastaveném čase po Dortově trestném kopu dorazil míč do branky J.Šrain a vzápětí rozhodčí utkání ukončil.

Dobříš: Šedivý –  Masopust, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Procházka, J. Šrain, Dort, V.Šrain (70. Junek) – Maryška, Matějka

  • Branky: 28. Hrabák, 82. Frnoch – 22. Matějka, 10. a 38. Maryška, 91. J. Šrain – 19. a 26. Krásný, 30. Bezděk, 88. Diviš
  • Rozhodčí: Dobrý
  • ŽK: Talůžk – 0
  • Diváků: 300

Trenér Jiří Rychlík: To, že jsme během deseti minut obdrželi tři branky, je mementem pro další zápasy. Nemůžeme nechávat před brankou zcela volné hráče. My nemáme takový tým, aby dokázal zlikvidovat dvoubrankovou ztrátu. Doufejme, že to bude poučením pro další zápasy. Za týden jedeme dál.

Statistiky

  • Střely 17:10, z toho na branku: 8:8
  • Rohové kopy: 7:2
  • Ofsajdy: 1:4
  • Fauly: 11:17

Dobříš B – Daleké Dušníky 4:2 (3:1)

  • Branky: 30. a 83. Mann, 24. Karásek, 41. T. Šebek – 34. J. Slunečko, 74. Šimek
  • Rozhodčí: Paukner
  • ŽK: M. Puchmajer, Semančík – Pavlík, Kobík
  • Diváků: 105

Dobříš: R. Weber – Karásek, V. Weber, Zbíral , Horáček – P. Šebek, O. Puchmajer (53. Tran), M. Puchmajer, M. Liška (69. Čálek) – T. Šebek (58. Semančík), Mann (87. Kadlec)

D. Dušníky: Krása – Skalický (13. Nováček), Kobík, Račák, Pavlík, Drnec, Žáček, Šimek, Burian (81. Sklenář), Pavel, J. Slunečko (87. M. Slunečko)

V netradičním dopoledním čase se hrálo malé derby. O vítězství domácího celku se rozhodlo v první půli, kdy Dobříš hosty jasně přehrávala. První gól T. Šebka nebyl uznán pro ofsajd, ale pak Karásek po rohovém kopu vstřelil již regulérní branku. Druhý gól přidal Mann po přihrávce T. Šebka. Hosté snížili J. Slunečkem poté, co gólman Weber při výběhu mimo pokutového území netrefil míč. Následně však T.Šebek nesprintoval obránce a zajistil domácím opět dvoubrankové vedení.

Ve druhé půli se hosté zlepšili a vytvořili si několik slibných příležitostí. Největší měl P.Krása, který z dobré pozice netrefil branku. To se povedlo později Šimkovi, kterého si nestačili obránci pohlídat. Sedm minut před koncem však rozhodl svým druhým gólem Mann. Dobříšští se tak stále drží ve špičce I. B třídy.

Starší dorost

Sedlčany – Dobříš 6:2 (4:0)

Od začátku bylo o vítězství domácích rozhodnuto. Naši ve druhé půli zahráli lépe a v závěru skóre kosmeticky upravili.

Branky: 78. Chýla, 80. Kukol

Mladší dorost

Sedlčany – Dobříš 7:0 (2:0)

Půl hodiny drželi kluci vyrovnané skóre, pak však obdrželi dvě branky do půle. Ve druhé části utkání již domácí skóre navyšovali.

Mladší žáci

Nový Knín – Dobříš B 3:3 (0:1)

Poměrně překvapivá první ztráta mladších žáků v okresním přeboru.

Dobříš: Vaněk – Šantora, Prusík, Koten, Hošek, Stibor, Diviš, Suchan, Micka, Sobotka

Branky: Sobotka 2, Prusík

Starší přípravky

Nová Ves – Dobříš 7:12

Branky: Krejza 4, Micka, Matějka po 3, Ježek 2

Daleké Dušníky – Dobříš 5:15

Micka 6, Panuška, Kořínek po 3, Matějka 2, Ježek, Krejza

Stará Huť – Dobříš B 11:5

Mladší přípravka

  • Daleké Dušníky – Dobříš 11:6

Branky: Kramata 4, Víšek 2

  • Dobříš B – Stará Huť 3:29

Branky: Hemr, Kadlec, Štěpánek

  • Dobříš B – Nový Knín/Prostřední Lhota 2:26

Branky: Stibor 2

  • Nová Ves – Dobříš B 20:4

Branky: Novák 3, Vořechovský

Střelecká tabulka:

  • Muži A: Matějka, Maryška, J. Šrain po 3, Junek, Talůžek po 2, O. Puchmajer, Procházka
  • Muži B: Mann 3, Karas, Horáček, Kuchař, T. Šebek po 2, Pjaták
  • Dorost starší: Mařík Chýla po 2, L. Kuchař, Suchánek, Kukol
  • Dorost mladší: Špindler 2, P. Škodný
  • Žáci starší: R. Škodný, Panuška po 2
  • Žáci mladší: R. Škodný 7, Obermajer 4, Suchan, Mareš po 2, Stibor, Fenyk, Vaněk
Facebook Comments