Kvality našeho dobříšského oddílu sportů v přírodě OK Dobříš jsou široce známé, a tak naši dobříšští orientační běžci byli pověřeni organizací prestižního závodu Mistrovství Prahy a Středočeského kraje na klasické trati. Pokud vás orientační běh zajímá, můžete přijít nejen fandit všem borcům, co se sem z končin dalekých i blízkých nahrnou, ale také si sami tento krásný sport vyzkoušet.

Závodník OK Dobříš I foto: archiv OK Dobříš

Že závodění v přírodě, potažmo v lese a v terénu, může být zábava, která uchvátí vás i děti, můžete přijít vyzkoušet 27. května do okolí kopce Kazatelna v blízkosti Vlašky. Organizační centrum bude na přímo na Vlašce. Přihlásit se do nesoutěžních kategorií je možno i přímo v den závodu, registrace bude probíhat od devíti do deseti hodin. Detailní informace závodu budou před akcí k dispozici na webových stránkách.

A co je cílem orientačního běhu? Překonat neznámou trať s pomocí mapy a svých vlastních schopností. Délku i náročnost si můžete zvolit, vybere si opravdu každý. Při závodě budou trasy nejen pro ostřílené elitní běžce, ale i pro ostatní závodníky všech kategorií a věku. Zúčastnit se může doslova celá rodina. Mapu a další vybavení zajišťují pořadatelé, na vás je jen dorazit ve sportovním oblečení, s dobrou náladou a pěkně si akci užít.

Jarní Brdy jsou kouzelné, příroda ukazuje všechny své skvosty a pohyb po lese zážitek jen pozvedne. Za možnost uspořádat takto významné závody patří díky majiteli lesa společnosti Colloredo – Mannsfeld a také městu Dobříš za dlouhodobou podporu klubu OK Dobříš.

Facebook Comments