Letos proběhl pátý ročník kultovní akce Hry bez hranic. V novém parku se tak na startu sešlo rekordních deset týmů. V každém týmu bylo celkem deset členů, pět mužů a pět žen. Na závodníky byly připraveny ke zdolání pekelné a adrenalinové překážky – jako lanovka, lukostřelba, chůze po lajně, plazení kanálem, plavání, potápění, jízda na paddleboardu, či logické hádanky a hlavolam. Vodní disciplíny obohatili hasiči stříkáním proudů vody.

V boji o první místo se v přátelském zápolení sešly týmy z obcí – Čísovice (Čísovičtí čerti), Dobříš (SK Vlaška), Hvozdnice (Šakalíci), Klínec (Klínečtí machři), Kytín (Kytínští švábíci), Líšnice (Dream Tým), Mníšek pod Brdy (Mníšečtí lvi), Nová Pec pod Pleší (Novoveští koně), Stará Huť (Huťáci) a Voznice (Brdská záře).

A jak lítý boj dopadl?

Závodilo se s úsměvem, ale ze všech sil a tvrdě. První místo v celkovém pořadí získal tým z Mníšku pod Brdy, jako druhý skončil tým Nové Vsi pod Pleší a ze třetího místa se těšil tým Čísovic.

Soutěžení probíhalo za velkého fandění diváků, bouchání bubnů a vlání vlajek obcí. Závodníci měli oblečené týmové dresy, u některých týmů to byly rovnou kostýmy. Narazit jste tak mohli na stylový golfový tým, obří včelku nebo rafinovaně – v těch správných místech ozdobená – trička. Nezklamali ani dobříšští bojovníci z Vlašky ve svých tradičních proužkovaných oblečcích. V soutěži o nejlepší připravený program v zázemí zvítězila obec Hvozdnice s velmi nápaditým hraným orlojem.

Pro fanoušky i závodníky bylo v obci připraveno občerstvení převážně z okolních restaurací. Děti se bavily v oploceném dětském koutku s pouťovými atrakcemi, a to včetně bobové dráhy, kolotočů a skákacího hradu. Večer po vyhlášení se všichni po náročném dni sešli u vystoupení místních kapel, vystoupil Karel Čihák se svou živou hudbou a potom bluegrassová kapela Brdy Band.

Celkově to byla vydařená akce, oceňujeme práci nejen organizátorů, ale i všech soutěžících, kteří předvedli famózní výkony i diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Až je člověku líto, že akce netrvala dýl. Už teď se těšíme na příští ročník.

Facebook Comments