Závod byl zařazený do Českého Poháru Handbike 2017 a potkala se v něm absolutní česká a slovenská špička handcyclingu. Náhodou se ho zúčastnil i dobříšský hendikepovaný triatlonista Honza Tománek a hned si odnesl skvělý výsledek – krásné druhé místo.

Jaký výsledek jsi očekával, když ses na závod chystal?

Do Plzně jsem se vlastně vůbec nechystal. V týdnu jsem se byl projet s jedním z nejúspěšnějších českých závodníků a na závod mě vlastně sám nalákal, ať přijedu. V rámci tréninku jsem přijel a závodu se zúčastnil. Kamarád následně svého pozvání možná trošku litoval, když jsem pak celý závod odjel na špici.

Překvapil tě takhle skvělý výsledek?

Pokud mám být upřímný, tak nepřekvapil. Věděl jsem, že mám šanci bojovat o nejvyšší pozice, ale nějak jsem to neřešil. Priority jsou jinde, v dlouhém triatlonu, a tento závod byl jen zpestřením tréninku a povyražením. Mnoho lidí jsem překvapil svou účastí a další předvedeným výkonem, ale cyklistika je součástí triatlonu, takže na silnici trénuji opravdu hodně a cítím že jsem silný.

Kam se chystáš teď?

Svou nynější koncentraci směřuji jediným směrem a tím je příprava na Mistrovství Světa v 70.3 Ironmanu v Tennessee, kde bych rád bojoval o titul Mistra Světa.

Facebook Comments