Česká skupina Jablkoň nebo populární zpěvačka Petra Janů navštíví příbramské divadlo. Oba koncerty se konají hned den po sobě. Na koncert Jablkoň můžete vyrazit 24. října. Patra Janů pak vystoupí o den později, a to 25. října.

Jablokoň. Na koho se těšit?

Jablkoň se pohybuje na hranících moderní vážné hudby a popu. Skupina vznikla před více než třiceti lety a v současné době hraje v této sestavě: Michal Němec (jediný zakládající člen) – zpěv, kytara; Martin Carvan – kytary, sbor; Johnny Judl – fagot, baskytara, elektrická kytara, sbor; Petr Chlouba – bicí, perkuse, sbor; Marie Puttnerová – zpěv.

Petra Janů dorazí 25. října

Petra Janů svou uměleckou dráhu započala v roce 1972, kdy vystupovala v divadle Semafor. V roce 1980 vydala album „Exploduj!“ a stala se ojedinělou rockerkou na české hudební scéně. Petra získala i ocenění „Zlatý slavík“. S doprovodnou skupinou Amserdam vystupuje od roku 2015. A co jí vedlo k tomu se s Amsterdamem spojit? Napadlo to Romana Štefla, který pro mě v devadesátých letech produkoval desku „Album“. Amsterdam kdysi dávno doprovázel i Ilonu Csákovou, pak se kluci rozutekli a po letech zase sešli. Ve výběru možných adeptek na zpěvačku jsem jim tak nějak vypadla já. Mně se ten nápad docela zamlouval. Přišla jsem za nimi na zkoušku, zazpívala pár písniček a byla ruka v rukávu. Rozhodně jsem udělala dobře. Na koncerty s nimi se těším, moc mě to baví,“ říká zpěvačka v jednom z rozhovorů pro magazín Revue.

Hmyz na talíři. Láká vás?

Ochutnat „jídlo budoucnosti“ máte možnost 26. října od 18 hodin v příbramském divadelním klubu.

Gastronomickým večerem, kdy v hlavní roli půjde o hmyz, provede šéfkuchař Petr Ocknecht. Na vlastní oči uvidíte, jak se připravují například cvrčci na másle, restovaná sarančata, švábi v těstíčku, Zophobas (velký moučný červ) na chilli nebo salát s moučnými červy. Jako dezert bude připravený koláč se sušenými brouky.

Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno využívání hmyzu jako potraviny. Studoval v Rakousku, zkušenosti získával na praxích a brigádách v Německu. Pracoval jako kuchař na výletních lodích v cizině, v několika brněnských restauracích působil jako šéfkuchař a absolvoval stáž ve Francii. Dokonce se zabýval i cukrařinou.

„Hmyzí večer“ je v Déčku velice oblíbený. „Nejenže bývá brzo vyprodáno, ale taky se nám stalo, že jsme přímo na místě museli odmítnout zhruba dalších 20 zájemců, kteří to přišli jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. Úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: „Tak mi jedem sto kiláků a nic!“ Říká zástupkyně příbramského divadla Anna Čiperová. Vstupenky jsou již v prodeji a je nutné si je koupit předem. Počet míst je omezený.

„Bleší trh“ v Estrádním sále

Příbramské divadlo pořádá 28. října další „Bleší trh“. Pokud tedy máte doma nějaké, pro vás nepotřebné, věci, které chcete prodat, můžete si rezervovat stůl u vedoucího Estrádního sálu Martina Machaty (tel. 608 141 317, e-mail: martin.machata@divadlopribram.eu). Pokud nic prodat nechcete, ale naopak něco sháníte nebo se chcete přijít jen podívat – sál pro vás bude otevřený od 9h do 14h. Vstupné je zdarma.

Poslední „blešák“ pořádalo Divadlo A. Dvořáka Příbram na jaře tohoto roku a měl velký úspěch. Na to konto se pořadatelé ptali lidí na facebooku, zda chtějí, aby se konal trh další. Reakce byly opět velice kladné. „Super nápad – spousta věcí může najít nové majitele. Myslím, že většinou nejde o zisk, spíš nevyhodit něco, co jiný ještě využije,“ zní jeden z názorů na sociální síti.

Facebook Comments