Festivalová louka v Horčápsku u Březnice letos ožije již po dvanácté festivalem Kačeři. Fanoušci kapel a DJs se sjedou již o víkendu 18. a 19. srpna, aby zde oslavili pomalu blížící se závěr letních prázdnin a léta. Letošní ročník je našlapán zvučnými jmény, ale kterými? Zde máte odpověď.

Po mnoha letech hledání termínu vystoupí v Horčápsku Tatabojs, parta z pražské Hanspaulky přiveze své zaručené hity. Novou desku „Tady to někde je“ představí oblíbená Vypsaná Fixa, stejně jako energičtí Skyline, ti se vrací zakvákat po třech letech. Po loňské pauze rozjedou domácí E!E svoji tradiční páteční punkovou show. Na alternativ stage vykouzlí úsměvy na tváři písničkář a herec Jiří Schmitzer. Pokud se opravdu zadaří a možnosti dovolí opustit okolí ValMezu, Kačery potěší moravská legendární parta Elektrïckmann – tohle bude unikátní show. Dále se představí oblíbení Lety mimo, dámské punkový kvartet Sour bitch, domácí Sympaťáci, Nástroj snahy, Pindy z gyndy, Uninvited a Zlomená 14. Horkým tipem pořadatelů je kapela z Prahy Molotov party.

Mezi DJs upoutají jména ze Španělska, Slovenska a Česka. Headlinerem a největší hvězdou, která na Kačerech a v příbramském regionu vystoupí, je DJ Lexlay z Barcelony, který vystupuje po celém světě. Pátečním největším jménem je nejúspěšnější slovenský drum and bass DJ B-Complex. Zahraniční headlinery solidně doplní české stálice. Techno matador DJ Džejár, housová legenda Pavel Bidlo. Po čtyřech letech se vrací na místo činu trio Parallel Activity. Chybět nebude oblíbený jihočech Steen, plzeňská residentka Kačerů N.Dee. Z Prahy a klubu Roxy dorazí dj Biodan a d´n´b dj Stanjah. Příbramský region a oblíbenci Kačerů budou zastupovat DJ Robo, Ona, Meli, Czaryfug, po letech navrátivší DJ Duff, nebo kačeří stálice Šlapy a Tom P. Nemůže chybět ani uskupení Krastrasound, které se postará o celou stage a žhavým typem pořadatelů je dj Magenta.

Kapely zahrají opět na dvou pódiích, velké venkovní stage a alternativ stage ve stanu. Třetí velká stage bude patřit DJům a jejich umění s gramofony a přehrávači.

Vstupenky na celý festival jsou v předprodeji za krásných 400 Kč v Příbrami – konkrétně v Cowárně, Březnici, Rožmitále, Dobříši – ve zdejším infocentru, Milíně – v knihovně. Elektronické vstupenky pořídíte přes goout.cz. Levnější předprodejové vstupenky jsou v prodeji do středy 16. srpna. Na místě zakoupíte vstupenky na jednotlivé dny i celý festival. Více informací naleznete na kačeřím webu.

Facebook Comments