Jak je již tradicí, Mníšecké kulturní léto uzavírají špičky naší hudební scény. Jinak tomu nebude ani letos.

Michal Pavlíček a Monika Načeva I foto: Facebook MN a MP

O tečku za letošním Mníšeckým kulturním létem se postarají v sobotu 9. září od 18.00 hodin Michal Pavlíček, Monika Načeva a Pavel Bořkovec Quartet.

„Michal Pavlíček je obdivovaný kytarový mág, skladatel svérázných hříček i autor introvertních rockových opusů, stejně jako melodicky silných působivých balad. Skladatel symfonické a scénické hudby se zcela původním rukopisem, vyhledávaný producent. Je držitelem řady vítězství a ocenění v odborných anketách.

Monika Načeva je jedna z nejslibnějších zpěvaček české a alternativní scény přelomu století. Prošla několika proměnami od klasického rocku přes elektronickou taneční hudbu po experimenty mimo hranice stylů. Na jejích albech spolupracovala řada osobností české scény. Jmenovat můžeme například Jana P. Muchowa, Michala Pavlíčka či textaře Jáchyma Topola.

Málokdo ví, že oblíbená zpěvačka průběžně s jedním z nejlepších českých kytaristů spolupracuje už přes dvacet let. V novém akustickém programu Možnosti tu stále ještě sou se navíc spojili se Smyčcovým kvartetem Pavla Bořkovce, vedeném violistou Matějem Kroupou, se kterým emocionalita spojení ústřední dvojice ještě nabírá na síle. Moničin zpěv, Michalova excelentní hra, zhudebněné texty Jáchyma Topola, souhra dvojice houslí, violy a cella, a dnes už osvědčené skladby, vybrané především z alb Možnosti tu sou (1994) a Mami (2007), nabízejí společně novou dimenzi i specifickou, pocitovou atmosféru.

Nepochybně se můžete těšit na nezapomenutelný kulturní zážitek,“ uvedla za organizátory akce kulturní referentka, Jana Dušková.

Cena vstupenky v předprodeji je 150 Kč. Vstupenky můžete zakoupit v pokladně městského úřadu a dále u našich partnerů: v pokladně Státního zámku Mníšek pod Brdy a v kavárnách Malý mnich cafe a Patina House. Na místě můžete pak vstupenku pořídit za 200 Kč.

Vstupenky na akci je možné si rezervovat, a to na e-mailu: mks@mnisek.cz nebo na telefonu +420 732 931 219.

Facebook Comments