A je tady červen! Pranostika tvrdí, že červnové večerní hřmění – ryb a raků nadělení. Z hlediska kultury ale půjde o pořádné nadělení kulturních akcí, které proběhnou v Dobříši a jejím okolí. Červen tak v tomto ohledu plynule naváže na měsíc předchozí, a pro nás to znamená, že i po „Májovkách“ se máme na co těšit! Proto vám nyní přinášíme přehled těch nejvýznamnějších akcí, které nás tento měsíc čekají!

Kulturní přehled na měsíc červen I foto: rflktr

I letos zahraje v Dobříši ve výstavním sále kulturního domu vynikající umělec. Tentokrát to bude klavírní virtuos Drew Petersen, vítěz prestižní soutěže mladých amerických pianistů, který vystoupí v rámci festivalu AMERICKÉ JARO 2017, který se uskuteční 2. června od 19:00 hod. Festival se již dvanáctým rokem koná v řadě míst po celé České republice a již popáté je pořádán také v dobříšském kulturním domě. Festival Americké jaro je v současnosti největším projektem česko-americké kulturní spolupráce a jeho účelem je představit publiku především začínající americké a české umělce. Cena vstupného je 100 Kč; zvýhodněné 50 Kč (důchodci, studenti, ZTP). Předprodej vstupenek už nyní běží v Kulturním domě Dobříš.

O den později tedy 3. června si přijdou na své vyznavači sportu, konkrétně jízdních kol. Sportovní klub Vlaška totiž pořádá orientační závod dvojic na kole pro celou rodinu s názvem GORE BRDMAN CROSS – BRDMAN ADVENTURE 2017. Jedná se o závod, při kterém se všichni už na startu rozjedou na všechny strany. Smyslem závodu je co nejrychleji objet a v terénu označit v libovolném pořadí kontrolní body, které si překreslíte na startu do turistické mapy. A stejně jako každý rok jsou vypsány také kategorie pro rodiče s dětmi.

V pátek 9. června od 19:00 hodin je pro vás v Památníku Karla Čapka ve Strži u Staré Hutě připravena MUZEJNÍ NOC, v jejím rámci bude možno shlédnout výstavu k nadcházejícímu 100. výročí narození Miroslava Horníčka. Těšit se můžete, také na program MKS Stará Huť. Pokud se budete chtít zúčastnit, je nutná rezervace na tel. 318 522 265.

V červnu na nás čeká také koncert kapely Schodiště, který proběhne ve společenském sále Kulturního domu Dobříš v pátek 9. června od 20.30 hodin. Předprodej vstupenek probíhá v Trafice u Davida. Vstupné: předprodej 170 Kč, na místě 190 Kč.

Dne 11. června se na zámku Dobříš koná  DEN OTEVŘENÝCH ZAHRAD. Jedná se o komentované vycházky Francouzským parkem, v rámci kterých s průvodcem navštívíte také běžně nepřístupná a skrytá místa ve Francouzském parku. Prohlídky začínají v časech 9:00, 10:30, 12:00, 13:00 a od 15:00 hodin. Cena vstupného je 80 Kč na osobu a rezervace míst je nutná na telefonu 318 521 240.

Facebook Comments