A je tady máj! A jak se tak říká, máj je lásky čas, ale na dobříšsku je to také měsíc velkých kulturních akcí. To znamená, že by si je nikdo neměl nechat ujít! Proto pro vás vybíráme ty nejzásadnější kulturní události, které na vás v květnu čekají!

Hned v úvodu měsíce, přesně 5. Května od 20:30 hod., zahraje v KD Dobříš, v rámci svého ELEPHANTOUR 2017, kapela STO ZVÍŘAT, která se od devadesátých let minulého století stala se oblíbeným koncertním tahákem. Pro rok 2017 si tahle devítičlenná parta sestavila klubový program sešitý ze svých největších pecek a hitovek, a tudíž se diváci mohou těšit na své oblíbené songy jako Píseň, Poprvé, Alice se dala na pití, Podpaží, Nejkratší cesta, Škola a další pecky, které ke zvířecí koncertní atmosféře neodmyslitelně patří. Předprodej vstupenek probíhá od 4. dubna v Trafice u Davida. Cena vstupného v předprodeji 200 Kč, na místě 250 Kč.

9. května se v Zrcadlovém sále zámku Dobříš uskuteční od 19:00 hodin, 49. Ročník Hudebního Festivalu Antonína Dvořáka s názvem PhilHarmonia Octet Prague. Během programu zazní skladby nejen Antonína Dvořáka, ale také W. A. Mozarta. Vstupenky zajišťuje prodejní síť Ticketportal.

Letos se také uskuteční od 13. do 19. května již 12. ročník Festivalu ochotnický divadel. V KD Dobříš zahrají divadla z Prahy, Staré Huti, Čenkova, Kytína, Kamýku n. Vltavou, Žebráku a na závěr i místní divadelní soubor Kruh Dobříš, který festival rovněž zajišťuje po stránce technické, pořadatelské i hostitelské ve spolupráci s KS Dobříš. Festival je zároveň součástí Dobříšských májových slavností 2017.

Zlatý hřeb měsíce nás čeká 20. května, kdy se již pošestnácté sejdeme právě na tradičních “Májovkách”! Stejně jako patnáct předchozích let, i tento ročník nabídne bohatý program, který vás rozhodně nezklame. O to se postarají hlavní hvězdy DMS 2017, kterými jsou Ivan Hlas a ETC… a kapela Oceán, ale můžete se těšit také na vystoupení škol, spolků a sportovních oddílů, motorkářskou jízdu, D-FIGHT zone a mnoho dalšího. Programem na pódiu pak budou provázet Josef Libický a Jitka Doubravová. Toto všechno je záruka toho, že stejně jako každý rok zavládne na dobříšském náměstí a přilehlých prostranstvích úžasná atmosféra!

Facebook Comments