Prázdniny sice skončily, ale to rozhodně neplatí pro kulturní život v Dobříši a okolí, protože i v měsíci září se můžete těšit na velmi zajímavý kulturní program. Kdo bude v září zářit na dobříšském kulturním nebi, najdete v následujícím přehledu!

Září bude hlavně o Bajk Fajtu I foto: www.graphic-cat-generator.ug
Již tuto středu 6. 9. se od 10:00 do 16:00 hodin koná na Zámku Dobříš 17. ročník Svatováclavské slavnosti. Návštěvníci se mohou těšit na velmi zajímavý a bohatý program, v rámci kterého uvidí například kostýmované prohlídky zámeckých komnat s hudebním doprovodem v podání žáků ZUŠ Dobříš, šermířská představení, sokolnické ukázky či oblíbené hledání pokladu v pivovarských sklepích a mnoho dalšího. Při této příležitosti je také možnost navštívit výstavu o historii i současnosti firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o. v zámecké konírně nebo výstavu Xénie Hoffmeisterové “Boty, bubáci a zajíci” v Galerii JCM. Vstupné na celou slavnost v plné výši stojí 180 Kč, snížené vstupné pak 100 Kč, cena rodinného vstupného má hodnotu 420 Kč. Vstupné do francouzského parku pak vyjde v plné výši  na 120 Kč, snížené vstupné na 80 Kč a rodinné vstupné  na 290 Kč.

Po třech letech odmlky je tu opět legendární závod velkejch bláznů na malejch kolechBike Fight 2017.  Jedná se o VI. ročník závodů freestyle BMX v Dobříši, které proběhnou 9. 9. v areálu dobříšského  skateparku. Kromě bikerů se můžete těšit na nabitý hudební program, konkrétně na PRAGO UNION, BLASTERSEX a DIRTY BLONDES. Nebude chybět ani Jägermaister bar a jeho TOP hostesky, burgery od Salt’n’Pepa Foodtruck nebo D FIGHT bar a herní zóna (fotbálek, stolní tenis, minigolf, petanque) a další… VSTUP je za 80 Kč.

V polovině měsíce – konkrétně tedy 15. 9. – od 20:30 hodin se můžete ve Společenském sále Kulturního domu Dobříš těšit na vystoupení kapely SO FINE & GED MALONEY a na minimálně dvouhodinový koncert plný legendárních a osvědčených hudebních pecek s duší Liverpoolu. So Fine je pražský rock & popový band, v jehož čele stojí charismatický zpěvák z anglického Liverpoolu Ged Maloney. Kapela má v repertoáru to nejlepší z anglo-americké rockové hudby od šedesátých let až po současnost, namátkou můžeme jmenovat The Beatles, Sting, U2, Johny Cash, R.E.M., Bruce Springsteen, Oasis, Eric Clapton, Pink Floyd a další! Předprodej vstupenek probíhá od 28. 8. v Trafice u Davida. Cena vstupného je v předprodeji 130 Kč, na místě pak 150 Kč.

A na závěr měsíce, přesněji dne 30. 9., od 15:00 hodin vás zástupci Památníku Karla Čapka, ve Staré Huti srdečně zvou na Svátek barevného listí! V areálu Památníku bude připraven bohatý program, který bude komponován především v místní zahradě. V rámci posledního zářijového odpoledne se můžete těšit na vernisáž cestovatelských fotografií J. Kráčalíka nebo projekci dokumentu Špicberky a rovněž také na vystoupení dudácké kapely.

Facebook Comments