Naše mužstva odehrála mistrovská utkání. Dospělé „áčko“ na nejlepší tým soutěže nestačilo, i když výkon nebyl špatný. Kvalita však byla na straně soupeře. B-tým zvítězil nad nepříjemným soupeřem z Nečíně. Přes jasnou převahu, která trvala téměř po celý zápas, vyššímu vítězství zabránilo kromě výborného hostujícího gólmana rovněž i neproměňování příležitostí.

Starší dorostenci rovněž zvítězili zaslouženě, zatímco jejich mladší kolegové těsně prohráli. Vysokou porážku opět utrpěli starší žáci, mladší žáci naopak vysoko zvítězili. Svoje zápasy hrály i přípravky a tentokráte odehrály turnaj i naši nejmladší fotbalisté z předpřípravky.

Dobříš – Čížová 2:5 (1:4)

Na Dobříš přijel vedoucí tým soutěže. Tato skutečnost a okolnost, že se domácímu mužstvu v poslední době dařilo, přilákalo na stadion V Lipkách velké množství diváků, kteří na dvě hodiny vynechali akce související s Májovými slavnostmi na Dobříši. Soupeř však byl tentokráte nad síly dobříšských hráčů a zaslouženě zvítězil.

Branky začaly padat již v samém úvěru. Již v šesté minutě vystihl Dort „malou domů“ Pohnána a prostřelil brankáře Satrapu. Za tři minuty však bylo srovnáno. Procházka se snažil v „šestnáctce“ skluzem vypíchnout míč Jandovi, ten však padl přes jeho nohu. Pokutový kop proměnil Jirouš.

Krátce na to mohli domácí opět vést, když Dort poslal přesný pas Maryškovi a jeho centr poslal zblízka O. Puchmajer jen do gólmana. To hosté byli úspěšnější. Využili nepřesnou přihrávku před pokutovým územím a Polodna otočil skóre zápasu. Hosté pak přesnými kombinacemi ovládli hru a dobříšští, hrající opět s útočnou dvojicí Dort-Maryška, se snažili o rychlé protiútoky.

Šance byly na obou stranách. Talůžek na poslední chvíli stačil zabránit brance a Maryškův centr nikdo z domácích nedorazil. Pak po rohovém kopu pálil nebezpečně vedle branky Nečas. Stejný hráč ve 29. minutě prošel mezi dvěma obránci a střelou na zadní tyč přidal další gól. Ve 37. minutě se Jirouš zblízka zasloužil o čtvrtou branku. Před přestávkou mohli domácí snížit, avšak po centru Pjatáka Maryška nadvakrát nepřekonal čížovského brankáře.

I ve druhé půli byli hosté nebezpečnější, avšak šancí ubylo. Příležitost snížit měl Dort, ale po centru Maryšky nastřelil jen nohu Satrapy. Na druhé straně nastřelil Jirouš tyč. V 66. minutě O. Puchmajer vracel míč Šedivému a nevšiml si, že se Dvořák vracel zpoza brankové čáry. Pro Nečase již nebyl problém poslat míč po jeho přihrávce popáté do domácí branky.

V 69. minutě po autu Maryšky a zmatku před gólmanem, fauloval Satrapa Talůžka a Dort z penalty snížil. Další možnost měl Janda, který zakončil rychlou přímočarou akci Čížova střelou do brankáře.

V 81. minutě odpískal rozhodčí v utkání již třetí penaltu za zákrok na Jandu. Dobříšský gólman si se střelou Jirouše tentokráte poradil. Poslední příležitost měl domácí Procházka, jeho střela z otočky však již cíl nenašla.

Branky: 6. a 69. (pen.) Dort – 9. (pen.) a 37.Jirouš, 29. a 66. Nečas, 12. Polodna

ŽK: Šrain, Talůžek – 0

Rozhodčí: Cupl

Diváků: 500

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Liška (83. Pokorný) – Pjaták (46. Junek), O. Puchmajer, M. Puchmajer, Šrain – Dort (70. Petrlík), Maryška

Trenér Jiří Rychlík: „Soupeř byl kvalitou někde jinde a dokázal toho využít. Proti takovému týmu není čas kombinovat a je nutné neustále soupeře napadat a hrát důrazně do těla. Je pravda, že i v minulých utkáních jsme se snažili důsledně protihráče napadat, ale tady je potřeba přidat ještě větší důraz. To se nám, hlavně v první půli, nedařilo. Příští týden nás čekají doma Sedlčany. I v tomto atraktivním duelu musíme hrát důrazně.“

Statistika

Střely: 12:14, z toho na branku: 9:9

Rohové kopy: 3:4

Ofsajdy: 1:1

Fauly: 17:7

Dobříš B – Nečín 4:2 (1:1)

Domácí, kromě úvodu, byli jasně lepší a nebýt výborného brankáře Kubína, mohl být výsledek vyšší. První nebezpečnou střelu na branku vyslal hostující Hnida. V 8. minutě „namazaly“ domácí Valentovi, který střelou k tyči zahájil skóre utkání. Za pět minut bylo srovnáno, když centr Pokorného dorazil Mann. Domácí pak dobývaly branku, avšak další centr nedorazil Šebek a nebyly využity další šance Karase.

Ve druhé půli se hrálo na jednu branku. Nejprve se neprosadil Suchan, ale druhou branku přidal Karas, když střílený centr Pokorného nečínský brankář neudržel. Za dvě minuty Petrlíkovu přihrávku posunul Suchan ke Karasovi a ten přidal další gól. Kubín poté zabránil několika zákroky jistým brankám.

Rohový kop veterána Hemra nečínský gólman vyrazil z brankové čáry a domácím se nepodařilo dorazit míč do sítě a neprosadil se ani Karas opakovanou střelou a Kubín vytáhl i pokus Junka. Nečín nakonec dala kontaktní gól po rohovém kopu a „padáčku“ Kretschmera, avšak vzápětí zakončil hattrick Karas, který hlavičkoval do tyče a odražený míč přece jen dorazil do sítě.

Branky: 58., 60. a 85. Karas, 13. Mann – 8. Valenta, 83. Kretschmer

Rozhodčí: Schořovský

ŽK: 0 – Kubín

Diváci: 80

Dobříš B: Weber – Petrlík, Zbíral, Jechort, Horáček (77. Hemr) – T. Šebek (61. Šišma), Kuchař (46. Čálek), Junek, Pokorný – Karas, Mann (46. Suchan)
Nečín: Kubín – Kretschmer, Špáta (67. Jiří Novák), Valenta, Žaloudek, Vacek, Převor, Petřina, Jelínek, Hnida, Horký (77. Křížek)

Starší dorost

Votice – Dobříš 0:2 (0:1)

Trenér Pavel Hasman: Výkon nebyl ideální, ale přesto jsme měli zápas ve svých rukou a mohli vstřelit i více branek. Soupeři jsme nedovolili ani jednou vystřelit na bránu.

Dobříš: Malý – Kratina, Ludačka, Tran, Balík, Čálek (72. Farda), Slunečko, Zdrubecký, Mařík (80. Fabián), Burian, Semančík

Branky: 39. Semančík, 67. Balík

Rozhodčí: Rybka

Mladší dorost

Votice – Dobříš 2:1 (2:1)

Rozhodli branky na začátku a na konci první půle.

Branky: 11.Chýla

Rozhodčí: Velebil

Starší žáci

Mělník – Dobříš 6:0 (2:0)

První branky jsme obdrželi v závěru první půle. Ve druhé části utkání pak soupeř rychle rozhodl.

Dobříš: Fiala – Homolka, Horáček, Karas, Sklenář, Škodný, Boudník, Čihák, Pinc, Kuchař, Hovorka, Píša, Havelka, Diviš, Čoudek

Rozhodčí: Remenec

Mladší žáci

Dobříš – Nový Knín 17:3 (6:1)

Bezpečné vítězství našich kluků.

Dobříš: Diviš – Petrlík, Karas, Píša, Říha, Skála, Škodný, Havelka, Panuška, Sobotka, Mareš, Fenyk, Obermajer, Vinduška, Šprungl

Branky: Škodný 4, Mareš, Panuška, Havelka po 3, Vinduška 2, Fenyk, Karas

 Přípravka starší

Dobříš B – Dobříš A 8:17

Přípravka mladší

1. FK Příbram – Dobříš 15:6

Dobříš – Milín 15:14

Předpřípravky

V rámci Májových slavností pořádal fotbalový oddíl i turnaj nejmladších dětí za účasti i dvou silných týmů. Kluci hráli obětavě a bylo vidět, že je fotbal baví.

Pořadí:

  1. Bohemians Praha
  2. 1. FK Příbram
  3. MFK Dobříš
  4. Tělocvičná jednota Sokol Nová Ves pod Pleší

Pořadí však není důležité, důležité je, že se kluci věnují fotbalu a že se pro ně stal a snad i budoucnu stane zábavou a koníčkem.

Všechna družstva obdržela medaile i nějakou tu sladkost a ovoce. Na turnaj přispěl OFS Příbram i město Dobříš. Ceny hráčům předávali tajemník Městského úřadu Dobříš Radek Řechka a fotbalista MFK Dobříš Filip Dort.  K dobrému dopoledni přispělo i hezké počasí, a tak se dá říct, že se turnaj všem líbil.

Střelecká tabulka

Muži A: Maryška 16, Dort 9, Valsa, Talůžek 4, Junek, Šrain po 3, Rychlík po 2, Liška, Karas, Pjaták.

Muži B: Karas 22, Mann 13, Suchan 11, Junek 8, Pjaták, M. Liška po 3, O. Puchmajer, Petrlík, Rajnoch, Kuchař, Jechort po 2, Řechka, Šišma, Horáček, P. Šebek, T. Šebek, Rychlý

Starší dorost: Rada 13, Kukol 10, Burian 8, Zdrubecký 7, Petrlík 4, Puchmajer, Patetl Semančík po 3, Čálek, Mařík Balík po 2, Ludačka, Tenkrát, Fabián

Mladší dorost: Jindrák, Chýla po 8, Kilián 3, Fabián, Kvapil, Burda po 2, T.Hrubý, Vodenka.

Starší žáci: Holman 11, Matějka, Hovorka po 7, Čihák 5, Škodný 4, Homolka 3, Sklenář, Boudník po 2, Píša, Sirotek, Horáček, Diviš, Pinc, Čoudek

Mladší žáci: Panuška 28, Havelka 24, Škodný 18, Fenyk 9, Karas, Vinduška, Mareš po 8, Píša 5, Vávra 4, Sobotka 3, Říha, Tran, Obermajer po 2, Skála, Šprungl

Facebook Comments