Nejen o Velikonocích, ale i v průběhu týdne hrála naše mužstva ve fotbalových soutěžích. Pro povinné vítězství, ale i s obavami vyplývající z lepších výkonů posledního týmu tabulky, odjížděli naši fotbalisté do Sušice. Vítězství přineslo týmu tři body a posun na osmé místo divizní soutěže. Ostatním mužstvům se příliš nedařilo. Daří se hlavně mladším žákům a uspokojili i mladší dorostenci a přípravky.

Dobříšský tým zvítězil I foto: archiv MFK Dobříš

Sušice – Dobříš 1:3 (0:1)

Pro povinné vítězství, ale i s obavami vyplývající z lepších výkonů posledního týmu tabulky, odjížděli naši fotbalisté do Sušice. Nakonec se obavy nepotvrdily a naši hráči poměrně bezpečně zvítězili, i když po obdržené brance soupeř zlobil.

Hned z první akce zazlobili domácí a Šedivý musel z brankové čáry vykopnout hlavičku Klímy. To však byla jediná příležitost sušických hráčů v první půli. Dobříšští byli aktivnější. Junek neprostřelil obranný val, neuspěl ani Šrainův pokus o ztečení domácí branky a do šance se dostal i Pjaták, ale gólman Gill včas vyběhl.

V 18. minutě poslal Šedivý dlouhý nákop před šestnáctku a Maryška byl v souboji s brankářem faulován. K trestnému kopu se postavil Rychlík a střelou přes zeď vymetl šibenici. Hostující hráči i nadále ohrožovali branku Sušic. Po rohovém kopu Junkovi stačil obránce ukopnout míč, Šrain v dobré pozici překopl bránu, stejně jako Pjaták po Šrainově centru. Do konce poločasu se již výsledek nezměnil.

Dobříšským hráčům vyšel vstup do druhé půle. Šrain zachytil nepřesnou přihrávku, obtočil se kolem obránce, na „malém vápně“ našel Junka, který přidal druhý úspěch hostů.  O snížení se pokoušel Vrhel, ale hlavičkoval nepřesně, a tak v 55. minutě, v té době již kulhající Maryška, si sklepl míč a z hranice „šestnáctky“ přidal třetí gól. Zdálo se být rozhodnuto, avšak za čtyři minuty nechali dobříšští obránci hlavičkovat po přímém volném kopu Vichra, který snížil. Domácí branka nabudila a hosty znervóznila.

Po přímém volném kopu Vrhela hlavičkoval mimo branku Vichr, po dlouhém autovém hodu zasahoval včas Liška, cíl nenašla ani hlavička Vargy a dalším šancím stejného hráče a Klímy zabránil Šedivý. Domácí tak kontaktní branku nepřidali a hosté si odvezli důležité tři body.

Branky: 59.Vichr – 18.Rychlík, 47.Junek, 55.Maryška

ŽK: Gill, Brabec, Vrhel, Fuchs – Puchmajer

Rozhodčí: Matyš

Diváků: 300

Dobříš: Šedivý – Procházka, Pokorný, Rychlík, Liška – Pjaták, O. Puchmajer (89. Petrlík), Obdržal, Šrain – Junek (81. Talůžek), Maryška (62. Horáček)

Trenér Jiří Rychlík: Povinné vítězství. V týdnu jsme hráčům zdůrazňovali, aby zapomněli na euforii z vítězství v minulém utkání, a hlavně nepodcenili soupeře. Pro nás jsou důležitá vítězství, a proto je nutné hlavně bojovat. Ke kombinační hře se můžeme vrátit, až budeme mít jistotu záchrany. Za vítězství jsem rád i proto, že hrajeme bez klíčových hráčů a v záloze nastoupili tři mladíci. Nyní budou pro nás důležité dva příští domácí zápasy.     

 Statistiky:

Střely: 6:9, z toho na branku: 3:5

Rohové kopy: 2:2

Ofsajdy: 1:4

Fauly: 14:11

Výbor MFK Dobříš děkuje všem našim příznivcům, kteří vážili cestu do Sušic i v nevlídném počasí. Za všechny jmenujme hráče B-týmu Láďu Šišmu, který ujel na kole více jak 150 kilometrů.

Bohutín – Dobříš B 4:2 (1:1)

Naši hráči nedokázali bodovat s týmem z konce tabulky, přestože v utkání dvakrát vedli. Chyběla nám finální přihrávka a důraz před brankou.

V první půli jsme začali lépe a v 10. minutě zahrával T. Šebek přímý volný kop. Po zmatku před brankou dorazil míč jeho bratr Patrik. Nepodařilo se nám však přidat další gól. Weber zabránil jasné brance, avšak v 29. Bátovský střelou k tyči vyrovnal a vyrovnala se i hra v poli.

Druhou půli jsme zahájili výborně a hned v úvodu po centru Čálka přidal druhý úspěch Mann. Za čtyři minuty po zbytečné ztrátě ve středu hřiště zakončil akci Bohutína opět Bátovský a znovu srovnal výsledek. Oba týmy se pak snažily o rozhodnutí. Dvakrát Mann nedorazil zblízka centr a 67.minutě z přímého volného kopu Buch otočil výsledek.  Za sedm minut stejný hráč zakončil rychlý protiútok čtvrtou brankou.

Oba týmy poté měly několik možností upravit skóre, ale přímý volný kop Kuchaře se štěstím vyrazil domácí gólman Dymák, dalekonosná střela Čálka branku těsně minula a neprosadil se ani Horáček. Za domácí spálily vyložené šance Bátovský a Buch.

Branky: 29. a 50. Bátovský, 67. a 74. Buch – 10. P. Šebek, 46. Mann

Rozhodčí: Burian

Diváci: 70

Bohutín: Dymák – Bittner, Gregor, Průša, Novák, Buch, Bátovský, Čížek (75. Bartoš), Grosman (79. Čáp), Rákosník, Kuneš (75. Lauterbach)
Dobříš B: Weber – Petrlík (74. Šišma), Karásek, Zbíral, Čálek – P. Šebek, Horáček, Kuchař, Řechka (61. Pilecký) – T. Šebek, Mann (74. Máša)

Starší dorost

Dobříš – Slaný 1:2 (0:1)

Hráči zaspali úvod utkání a již ve 4. minutě inkasovali. Do konce poločasu se jim již srovnat nepodařilo. To se podařilo až ve druhé půli, ale po čtyřech minutách jsme opět prohrávali. Přes snahu se nám to však již nepodařilo.

Dobříš: Malý – Slunečko, Tran, Fabián (66. Balík), Ludačka (46. Patetl), Rada, Zdrubecký, Farda (46. Čálek), Burian, Semančík, Mařík

Branka: 56. Rada

 Rozhodčí: Jarolímek

Mladší dorost

Dobříš – Slaný 2:2 (2:1)

V první čtvrthodině padly dvě branky na každé straně. Pak jsme se po chybě brankáře ujali vedení, avšak ve druhé půli hosté vyrovnali.

Branky: 4. Jindrák, 18. Kilián

Rozhodčí: Paukner

Starší žáci:

Dobříš – SK Rakovník 0:4 (0:1)

Proti fyzicky vyspělému první týmu tabulky, to měli kluci těžké. V první půli odolali a obdrželi pouze jeden gól. Ve druhé půli však v úvodu dvakrát inkasovali i tak však nepředvedli špatný výkon.

Dobříš: Hrbek – Holman, Homolka, Hovorka, Kuchař, Horáček, Čihák, Pinc, Karas, Sirotek, Tran, Diviš, Sklenář

Rozhodčí: Glogar

Žáci mladší

1. FK Příbram – Dobříš 3:5 (1:3)

Naši kluci dál drží vedení v tabulce bez ztráty bodů.

Dobříš: Diviš – Fenyk, Petrlík, Karas, Píša, Říha, Skála, Škodný, Šprungl, Tran, Havelka, Panuška, Obermajer

Branky: Panuška, Obermajer po 2, Šprungl

Přípravka starší

  • Sedlčany – Dobříš A 11:9
  • Dobříš B – Nová Ves 9:9
  • Podlesí – Dobříš B 13:12

 Přípravka mladší

Milín – Dobříš 13:11

Střelecká tabulka:

Muži A: Maryška 14, Valsa 7, Dort 4, Talůžek 3, Šrain Rychlík po 2, Liška, Karas

Muži B: Karas 17, Suchan 10, Mann8, Junek 7, Pjaták 3, O. Puchmajer, Petrlík, Rajnoch, M. Liška po 2, Š. Kuchař, Řechka, Šišma, Horáček, Jechort, P. Šebek

Starší dorost: Rada 12, Kukol 10, Burian 6, Petrlík 4, Puchmajer 3, Čálek, Semančík, Mařík po 2, Ludačka, Tenkrát, Zdrubecký, Balík

Mladší dorost: Jindrák 6, Chýla 5, Kilián 3, Fabián 2, Kvapil, T.Hrubý, Burda, Vodenka

Starší žáci: Holman 9, Matějka 7, Hovorka 6, Čihák 5, Škodný 4, Sklenář, Homolka po 2, Píša, Sirotek, Horáček, Diviš, Pinc

Mladší žáci: Panuška 22, Havelka 18, Škodný 13, Fenyk 7, Karas, Vinduška po 6, Vávra 4, Píša 3, Říha, Tran Mareš, Obermajer po 2, Sobotka, Skála, Šprungl

Rozhovor s Vaškem Šrainem

Levonohý záložník Václav Šrain je již dlouholetým hráčem MFK Dobříš. Po utkání s týmem TJ Malše – Roudné (2:1) jsem s ním zapředl rozhovor.

Co říkáš výkonu a výsledku dnešního utkání?

Samozřejmě jsem rád, že jsme v tomto utkání zvítězili. Jsou to důležité body do tabulky v boji o udržení divizní soutěže. Podle mého názoru to byl zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli nás soupeř přehrával, po přestávce jsme si v šatně řekli, že zápas musíme otočit. To se nám povedlo a jsem rád, že k tomu přispěl i můj gól.

O vítězství jsi rozhodl v závěru utkání hezkou brankou. Byl to tvůj nejdůležitější gól v dosavadní kariéře?

To se nedá takhle říct. Já moc branek nestřílím, ale určitě je to jedna z těch důležitých. Pokud alespoň částečně přispěje k udržení se v soutěži, tak budu spokojen.

Nyní se vrátíme k začátku tvé fotbalové kariéry. Patříš k fotbalové rodině. Tvůj otec i děda fotbal hráli a tvůj strýc je trenérem prvního mužstva. Předpokládám, že jsi od mládí toužil hrát fotbal?

Celá naše rodina fotbalem žije, a i já jsem samozřejmě toužil se ve fotbale uplatnit. První moje krůčky s míčem mi řídil táta. Později v žácích to byli Václav Peták a Karel Kadlec. V této době jsem hrál i v tehdejší Marille Příbram, avšak tam jsem příliš šancí nastupovat do zápasů nedostal. Proto jsem se vrátil na Dobříš, kde se tehdy vystřídalo několik trenérů jako opět Karel Kadlec, Pavel Hasman, Jaroslav Černý a Miroslav Zubek. S ním jsme také v dorostu vybojovali krajský přebor. Po přechodu do kategorie dospělých jsem zkusil štěstí i ve vyšší soutěži. Přestoupil jsem do Štechovic, které tehdy hrály ČFL. Zpočátku se mi celkem dařilo, avšak později, po příchodu nového trenéra, jsem již příležitost nedostával, a proto jsem se vrátil na Dobříš.

Fotbal hraje v juniorce 1. FK Příbram i tvůj mladší bratr Honza. Bavíte se o fotbale a fandíte si?

Samozřejmě známe výsledky obou soutěží. O fotbale se bavíme a jsme rádi, když se nám oběma daří. Přímo na fotbale si nefandíme, protože se většina zápasů časově kryje. Budu rád, když se brácha usadí pevněji v zatím ještě ligovém týmu a přeji mu úspěchy v jeho fotbalové kariéře.

Jak se teď cítíš v divizní soutěži, jaká je atmosféra v klubu a týmu a jak vidíš budoucnost fotbalu v tomto městě?

Na Dobříši si teď fotbal užívám. Od doby naší generace se po čase opět vytváří základna dalších fotbalových nadějí. Myslím si, že to přispívá k dobré atmosféře v našem klubu, a to se odráží také na celkovém stavu prvního týmu. Hraje se tu po letech stagnace divizní soutěž a je předpoklad, že ji budeme hrát i v příští sezoně. Můj názor však je, že pro Dobříš by v dlouhodobé perspektivě bylo výhodnější hrát krajské soutěže. Pokud však hrajeme vyšší soutěž, musíme se snažit o co nejlepší výkon a umístění v tabulce.

Děkuji za rozhovor a přeji ti co nejlepší výkony, výsledky a ať tě fotbal stále baví. 

Facebook Comments