Minulý týden byl pro dobříšské fotbalisty poměrně úspěšný. A-tým potřetí za sebou zvítězil, dostal se do klidných vod tabulky a výrazně zvýšil naději na udržení se v divizi. Úspěšné byl v boji o čelo okresního přeboru i „béčko“. Dále dobře si vedou hlavně mladší žáci a přípravky, kterým tentokráte úspěšně sekundovali i mladší dorostenci.

Dobříšský tým slaví úspěch I foto: archiv MFK Dobříš

Dobříš – Ostrov 5:2 (1:0)

Po dvou vítězných zápasech čekal dobříšské fotbalisty další soupeř ze spodní části tabulky. Na těžkém klouzavém terénu domácí potvrdili roli favorita a bezpečně zvítězili. Základem byla jejich bojovná a důrazná hra. Vítězství je o to cennější, že opět nastoupili s mladými hráči a bez třech hráčů základní sestavy. O zaslouženém vítězství se rozhodlo ve druhé půli, ve kterém se dařilo střelecky.

První poločas přinesl vyrovnanou hru. Oba týmy se snažili kombinovat, ale do šancí se dostávali jen sporadicky. V úvodu zápasu Maryška téměř využil zaváhání hostujícího Glance při odkopu. Za hosty zahrozil Diviš, který z malého vápna překopl bránu po centru Rašmana. Ve 22. minutě se na pravé straně uvolnil Pjaták a jeho střela tečovaná Tolarem skončila poprvé v sítí ostrovského gólmana. Hosté měli dvě příležitosti. Po rohovém kopu hlavičkoval Procházka do tyče vlastní branky a střelu Matouška mířící k tyči vyrazil Šedivý na roh.  Na druhé straně stačil obránce ukopnout míč Maryškovi, který se dostával do dobré pozice. V závěru poločasu prošel před Šedivého Matoušek, ale brankáře neprostřelil.

Druhá část utkání přinesla zajímavější hru. Přispěl k tomu hned začátek. Nejprve hostující Nýber nedosáhl na míč a krátce na to zahrával Junek rohový kop, po kterém Talůžek hlavou zvýšil. Navýšit skóre mohl vzápětí Maryška, který obešel gólmana, avšak vracející se Glans zasáhl.

V 52. minutě došlo po rohovém kopu ke zmatku před domácí brankou a Rašman hlavou snížil. Za pět minut po Šrainově centru sice brankář Süttö vyhrál souboj s Maryškou, avšak Junek dorazil míč do sítě potřetí. Začal se hrát oboustranně útočný fotbal, ve kterém však byli dobříšští hráči důraznější a efektivnější. Po autovém hodu Maryšky se v „malém vápně“ uvolnil Talůžek, ale hostující gólman za pomoci tyče vyrazil míč na roh.

V 65. minutě po rohovém kopu odvrátili hosté míč před trestné území, ale Šrain ze vzduchu vstřelil nejhezčí gól zápasu. Vedle brány mířil v dobré pozici Pjaták, hosté si následně mohli vstřelit po „malé domů“ vlastní gól a Obdržal se pěkně uvolnil a jeho střelu stačil Süttö vyrazit na roh.

V 78. minutě prošel před brankáře Maryška, který trefil brankáře, ale dobíhající Junek přidal další úspěch Dobříše. V nastalé euforii se Šedivý pokoušel kličkovat před brankou, což se mu nevyplatilo a Vrba do prázdné branky snížil. Poslední šanci pak zmařil nepřesnou střelou hostující Tomáň.

Branky: 57. a 78. Junek, 22. Pjaták, 47. Talůžek, 64. Šrain – 52. Rašman, 82. Vrba

ŽK: Maryška, Petrlík, Talůžek – Novotný, Pachta

Rozhodčí: Kastl

Diváků: 265

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Petrlík – Pjaták (88. M. Liška), O. Puchmajer (82. Karásek), Obdržal, Šrain – Junek (79. Mann), Maryška (88. Čálek)

Trenér Jiří Rychlík: Zasloužené vítězství našeho týmu. Po celý zápas jsme byli podle mého názoru lepší. Za vítězství jsem rád i proto, že jsme opět museli nastoupit s mladými hráči. Mrzí mne jen zbytečná druhá branka. Vštěpujeme s Martinem Šrainům hráčům, že mají hrát zodpovědně za jakéhokoliv stavu.

Statistiky

Střely: 11:10, z toho na branku: 8:4

Rohové kopy: 8:5

Ofsajdy: 2:1

Fauly: 16:7

Dobříš B – Pičín 3:1 (1:1)

Prvních 25 minut první půle měli převahu naši hráči a vedoucí branku vstřelil Mann, který dorazil do brány centr Rychlého. Pak převzali iniciativu hosté, kteří vyrovnali brankou Vondry zblízka po rohovém kopu.

I druhý poločas začali lépe domácí, kteří se ujali vedení, když po centru Horáčka nastřelil Mann břevno a T. Šebek míč dorazil. V dalším průběhu se hosté snažili o vyrovnání a domácí vstřelit zajišťovací gól. Možnost měl dvakrát Mann, ale první šanci mu zneškodnil brankář Bohuněk, ale pět minut před koncem svou další možnost využil. Těsně před tím byl vyloučen hostující Červenka pro napadení protihráče v přerušené hře.

Branky: 20. a 85. Mann, 50. T. Šebek – 35. Vondra. ŽK: 0 – Bohuněk, Vondra.

ČK: 84. Červenka (Pičín)

Rozhodčí: Sandr

Diváci: 40

Dobříš B: R. Weber – P. Šebek, Jechort, Zbíral, Čálek – Rychlý (46. Horáček), Karásek, Kuchař, M. Liška – T. Šebek (66. Řechka), Mann
Pičín: Bohuněk – Zvolenský, Kuba, Hoshko, Červenka, Benák, Vondra, Holák, Zholudef, Rozmajzl, Vokurka

Starší dorost

Jílové – Dobříš 3:1 (1:1)

Již tradičně naši hráči zaspali úvod utkání a v 5. minutě inkasovali. V 18. minutě se nám však podařilo srovnat skóre. Opět však v úvodu druhé půle se domácí v 51. minutě ujali vedení a našim se již vyrovnat nepodařilo. Naopak dvě minuty před koncem jsme obdrželi třetí branku.

Dobříš: Malý – Patetl, Slunečko, Tran, Balík, Farda(68.Fabián), Ludačka, Rada, Zdrubecký, Semančík, Mařík (83. Bureš)

Branka: 18. Patetl

Rozhodčí: Vyhnal

Mladší dorost

Jílové – Dobříš 0:1 (0:0)

O vítězství našich hráčů rozhodla jediná branka v 52. minutě.

Branka: 52. Chýla

Rozhodčí: Hanák

Starší žáci

Velvary – Dobříš 4:2 (2:1)

V zápase se kluci ujali vedení, ovšem do přestávky stačili domácí výsledek otočit. Ve druhé půli jsme sice vyrovnali, avšak vzápětí se velvarští hráči opět ujali vedení, které později ještě navýšili.

Dobříš: Fiala – Holman, Homolka, Horáček, Hovorka, Kuchař, Karas, Čihák, Sirotek, Diviš, Sklenář, Boudník, Škodný, Hrbek, Píša, Čoudek

Branky: 14. a 56. Holman

Rozhodčí: Stádník

Žáci mladší

Dobříš – Rožmitál 4:2 (1:1)

Naši kluci dál drží vedení v tabulce bez ztráty bodů. O vítězství v tomto utkání rozhodli ve druhé půli.

Dobříš: Diviš – Fenyk, Karas, Píša, Říha, Skála, Škodný, Tran, Havelka, Panuška, Obermajer, Vinduška, Sobotka.

Branky: Píša 2, Fenyk, Karas

Přípravka starší

Dobříš A – Daleké Dušníky 20:1 Spartak Příbram – Dobříš A 7:14

Přípravka mladší

Dobříš – Spartak Příbram B 17:4

1.FK Příbram B – Dobříš 16:8.

Střelecká tabulka

Muži A: Maryška 14, Valsa 7, Dort, Talůžek po 4, Junek, Šrain po 3, Rychlík po 2, Liška, Karas

Muži B: Karas 17, Suchan, Mann po 10, Junek 7, Pjaták 3, O. Puchmajer, Petrlík, Rajnoch, M. Liška po 2, Š. Kuchař, Řechka, Šišma, Horáček, Jechort, P. Šebek, T. Šebek.

Starší dorost: Rada 12, Kukol 10, Burian 6, Petrlík 4, Puchmajer 3, Čálek, Semančík, Mařík po 2, Ludačka, Tenkrát, Zdrubecký, Balík, Patetl.

Mladší dorost: Jindrák, Chýla po 6, Kilián 3, Fabián 2, Kvapil, T. Hrubý, Burda, Vodenka.

Starší žáci: Holman 11, Matějka 7, Hovorka 6, Čihák 5, Škodný 4, Sklenář, Homolka po 2, Píša, Sirotek, Horáček, Diviš, Pinc

Mladší žáci: Panuška 22, Havelka 18, Škodný 13, Fenyk 8, Karas 7, Vinduška 6, Píša 5, Vávra 4, Říha, Tran Mareš, Obermajer po 2, Sobotka, Skála, Šprungl.

Facebook Comments