O víkendu pokračovala naše mužstva v krajských i okresních soutěžích. Mužům se tentokráte výsledkově nedařilo. A-tým v Mariánských lázních prohrál, a to je ještě od vyšší porážky zachránil brankář Šedivý. „Béčko“ nastoupilo proti největšímu konkurentu v boji o prvenství okresního přeboru a zbytečně těsně prohrálo. Výkon týmu však nebyl špatný. Dorostenci měli v tomto kole volný los a naši žáci tentokráte uspěli. Starší těsně po boji vyhráli a jejich mladší kolegové ve svém prvním jarním utkání také bezpečně zvítězili. Své soutěže zahájily i přípravky. Starší kluci hráli utkání mezi sebou a mladší o dva góly prohráli.

Dobříšský fotbal I foto: Báječná Helena

Mariánské Lázně – Dobříš 3:1 (1:0)

Po dvou týdnech odjížděli dobříšští hráči opět na západ republiky do dalšího lázeňského města pokusit se o vybojování nějakého bodu. V sestavě se po dlouhé době objevil Procházka, za to chyběl zraněný Karas. V souboji nováčků však byli domácí jednoznačně lepší a nebýt výborných zákroků Šedivého v brance, odjížděli by opět s vyšší porážkou. Domácí měli silnou útočnou vazbu a po pravé straně pronikali hlavně Kavalír a Sadílek. Dobříšští se v první půli snažili využívat na levé straně rychlost Šraina, ale jeho centry spoluhráče nenacházely.

První rána pro hosty přišla již ve 4. minutě, kdy Kavalír převzal přesnou přihrávku a střelou k tyči zajistil domácím vedení. Po přízemním centru Štěpána pak nastřelil Holub nohu Šedivého. Jedinou možností pro dobříšské byl centr Šraina, který však nedokázali dorazit jak Maryška, tak Procházka. Druhou ránou pro hosty bylo zranění Dorta, který byl nucen odstoupit a na jeho místo se postavil Obdržal. Po centru Sadílka zachraňoval Pokorný a šedivý dvakrát zachraňoval po střelách Štěpána. Po půlhodině se zdálo, že se hráčům Dobříše podaří přece jen hru trochu vyrovnat, avšak pak museli řešit další velké šance soupeře. Těsně nad branku střílel Kuhajda, dvakrát těsně vedle Holub a Šedivý se činil při střelách Holuba a Kravara.

Příznivci hostů věřili, že ve druhé půli jejich hráči předvedou lepší výkon. Začátek tomu nasvědčoval, Maryška se prodral do dobré pozice, avšak Denk mu ve střelbě zabránil. V 58. minutě si centr Drahoráda v pokutovém území zpracoval Sadílek a přidal další úspěch domácích. Ti pak vývoj zápasu bezpečně kontrolovali, hosté se snažili nakopávat míče na útočníky, avšak pološance Procházky, Maryšky i Suchana končily střelou vysoko nad bránou.

Snahu hostů na kontaktní gól utnul v 88. minutě Kavalír, který z osmnácti metrů obstřelil zeď a přidal třetí branku. Hosté se nakonec čestného úspěchu dočkali v poslední minutě, kdy byl faulován Procházka a Talůžek proměnil pokutový kop. Dobříšský stoper je tak jediným střelcem svého týmu na jaře, nepočítáme-li penaltový rozstřel.

Branky: 4. a 88. Kavalír, 58. Sadílek – 90. Talůžek (pokutový kop)

ŽK: 0 – Talůžek, Pjaták

Rozhodčí: Duchoň

Diváků: 250

Dobříš: Šedivý – Pokorný (67. Petrlík), Talůžek, Rychlík, Liška – Procházka, M. Puchmajer, Dort (15. Obdržal), Šrain – Maryška, Suchan (74. Pjaták)

Trenér Jiří Rychlík: „Máme sice zkušené hráče, ale na divizi to evidentně nestačí. Mladí hráči domácích (věkový průměr kazil pouze čtyřicetiletý gólman Šmejkal) byli rychlejší a pohotovější. Naše hra působí zmateně, nedokážeme míč udržet a kazíme hodně přihrávek. V útoku nám chybí hlavně Valsa.

Statistiky

Střely: 19:6, z toho na branku: 10:2

Rohové kopy: 11:3

Ofsajdy: 2:0

Fauly: 15:11

Nová Ves pod Pleší/Malá Hraštice – Dobříš B 2:1 (1:1)

Souboj dvou týmů na vedoucích místech okresního přeboru přinesl dobrou kombinační hru od obou týmů, ale obě mužstva si příliš šancí nepřipravila. Hosté měli v první půlhodině více ze hry. Ujali se také vedení brankou Manna po centru T. Šebka, i za přispění domácího obránce. V závěru poločasu se domácí zlepšili a pěknou střelou Veinlich z hranice „šestnáctky“ srovnal skóre.

Druhá půle přinesla vyrovnanou hru, obě mužstva se snažila o rozhodnutí, ale před brankou byla neškodná.  Dobříšští doplatili v závěru na to, že se snažili o vítězství a příliš hru otevřeli. Nová Ves pak do otevřené obrany zaútočila a Sobon tak zajistil domácím tři body. Snaha o vyrovnání se již nezdařila. Kladem zápasu byla slušná hra obou týmů.

Branky: 39. Veinlich, 87. Sabon – 17. Mann

Rozhodčí: Schořovský

ŽK: Német, Veinlich – Jechort, Kuchař

Diváci: 95.

Ves/M. Hraštice: Holan – J. Petrák, T. Petrák (78. Slavík), Burian, Német, Moravec, Durdil, Oktávec, Jiráň, Sabon (89. Holobrada), Veinlich

Dobříš B: R. Weber – P. Šebek, Jechort, Zbíral, Čálek – Rychlý, Karásek (89. Šišma), Kuchař, M. Liška (63. Řechka) – T. Šebek (71. Pilecký), Mann

Starší žáci

Dobříš – Lety 2:1 (2:1)

Naši kluci měli výborný nástup a již v 11. minutě vedli o dva góly. Pak však hosté přidali a byli až do konce zápasu aktivnější. Ve 25. minutě se jim podařilo snížit, avšak i přes závěrečný nápor naši hráči odolali.

Dobříš: Hrbek – Škodný, Homolka, Kuchař, Horáček, Boudník, Hovorka, Čihák, Vodenka, Pinc, Karas, Sirotek, Píša, Tran, Diviš

Branky: 3 a 11. Čihák

Rozhodčí: Glogar

Žáci mladší

Nový Knín – Dobříš 1:4 (0:4)

V prvním utkání tohoto roku rozhodli naši hráči již v první půli.

Branky: Havelka, Karas, Škodný, Šprungl

Přípravka starší

Dobříš A – Dobříš B 24:2

Přípravka mladší

Milín – Dobříš 13:11

Facebook Comments