Během druhého dubnového víkendu se kromě přípravek hrály zápasy všech ostatních kategorií. Dobříšská mužstva si vedla úspěšně. Prohráli pouze starší žáci. V mužských kategoriích naše „áčko“ získalo tři cenné body hlavně velkým nasazením a obětavostí ve druhé části utkání. Náš druhý tým vyhrál poměrně bezpečně a rozhodl také ve druhé půli. V dorosteneckých kategoriích hrál pouze starší tým, který zvítězil díky náskoku z prvního poločasu. Mladší žáci letos podruhé zvítězili a dostali se tak vedoucí místo tabulky.

Dobříšští fotbalisté zvítězili I foto: archiv MFK Dobříš

Dobříš – Malše-Roudné 2:1 (0:1)

Sousedé z tabulky se stejným počtem bodů se utkali v dalším kole Fortuna divize skupiny A. Domácí nastoupili bez tradičních opor Talůžka a Dorta. Celé utkání přineslo oboustranně bojovný výkon a o důležitém vítězství dobříšských fotbalistů rozhodlo větší nasazení a vůle po vítězství ve druhém poločase. I když kombinačních akcí i šancí bylo k vidění poskrovnu, oba góly Dobříše však byly výstavní.

Hosté se mohli ujmout vedení hned v úvodu, avšak Růžička zblízka překopl bránu. I dál byli hráči z jihu Čech nebezpečnější, ale šance nepřicházely ani na jedné straně. U domácích se dostal do dobré příležitosti po centru Maryšky Procházka, avšak brankář Hřebejk byl na místě. První branka zápasu padla v 34. minutě. Růžička dostal ideální přihrávku „do uličky“ a prostřelil Šedivého. Do konce první části hry, měli hosté ještě dvě možnosti. O. Otepka nastřelil břevno a v závěru Šedivý vykryl hlavičku Píši.

Do druhé půle nastoupili domácí „nažhavení“ a to se začalo projevovat i na hře. První možnost měli sice ještě hosté, avšak hlavičkující Růžička mířil vedle. Na druhé straně se pokoušel po autovém hodu Maryšky o „nůžky“ Liška, ale trefil jen brankáře. V 65.minutě se domácí příznivci dočkali. Junek unikl po pravé straně a jeho centr z brankové čáry poslal Maryška „rybičkou“ hlavou do sítě. O chvíli později téměř v identické situaci poslal centr před branku tentokráte Pjaták a Maryška hlavičkoval těsně nad bránu.

Obě mužstva se snažila o rozhodující gól. Po zmatku před domácím gólmanem odkopával v nouzi Rychlík, avšak v závěru se dobříšští hráči dočkali vytouženého gólu. Nejprve Maryškovu střelu z úhlu stačil brankář srazit na roh a po jeho zahrání se míč vrátil ke Šrainovi, který z hranice „velkého vápna“ poslal krásný „padáček“ pod břevno. Definitivně mohl rozhodnout Obdržal, zasáhl však jen břevno. V nastaveném čase mohl nakonec vyrovnat Píša, avšak jeho hlavičku zachytil reflexivním zákrokem Šedivý.

Branky: 65. Maryška, 83. Šrain – 34. Růžička

ŽK: Maryška – 0

Rozhodčí: Cihlář

Diváků: 400

Dobříš: Šedivý – Petrlík (46. Pjaták), Pokorný, Rychlík, Liška – Procházka, M. Puchmajer, Obdržal, Šrain – Junek (78. O. Puchmajer), Maryška (90. Čálek)

Trenér Jiří Rychlík: Řekli jsme s M. Šrainem hráčům, že i když nastupujeme bez dvou klíčových hráčů, nesmíme nad tím přemýšlet a snažit se bojovat o každý míč. V první půli byl náš výkon spíše mdlý a ustrašený, po přestávce jsme přidali na důrazu a bojovnosti. Bojovnost, to je to, co rozhodlo o dnešním vítězství. I když jsme amatérský tým, musíme se chovat profesionálně, odpovědně a dát do hry celé srdce. To jsme předvedli ve druhé půli a vyplatilo se to.

Statistiky

Střely: 8:10, z toho na branku: 5:5

Rohové kopy: 6:4

Ofsajdy: 0:3

Fauly: 15:11

 Dobříš B – Dublovice 4:0 (1:0)

Zápas neměl, zvláště v první půli, valnou úroveň. Dobříš se ujala vedení již v úvodu, kdy po rohovém kopu poslal míč do sítě Jechort. Jinak v první půli dvakrát nebezpečně vystřelil Krůta, u domácích se ocitl v dobrých příležitostech Liška.

Ve druhé půli zahrozil opět hlavičkou Jechort a pak se prosadili střídající hráči, když po rychlém brejku a přihrávce Junka skóroval Řechka.

Dublovičtí poté rezignovali a dobříšští si vypracovali několik dobrých šancí. Jechort mířil nad bránu, Mann nastřelil břevno a dorážka Lišky trefila gólmana a neprosadili se ani Junek, Mann a Liška. V posledních deseti minutách však přece jen jsme dvě šance proměnili. Nejprve Liška a pak Junek, který prošel celým hřištěm a obešel i gólmana. Jedinou větší šancí hostů byl přímý volný kop Tesárka, který Weber vyrazil nad břevno.

Branky: 5. Jechort, 64. Řechka, 82. M. Liška, 85. Junek

Rozhodčí: Švidkov

Diváci: 80

Dobříš B: R. Weber – Karásek, Jechort, Zbíral, P. Šebek – Rychlý (74. Šišma), O. Puchmajer (61. Řechka), Š. Kuchař, M. Liška – Mann, T. Šebek (54. Junek)
Dublovice: Ješuta – Čejda, Ballon, Bém, Burian, Mart. Vondrák, Tesárek, Jelínek, Krůta (74. Vystyd), Dvořák, Havel

Starší dorost

Dobříš – Kunice 4:2 (3:1)

V první půli jsme získali třígólový náskok poté, co dvakrát Kukol využil nedorozumění brankáře a třetí gól přidal po rychlém úniku, Burian. V závěru poločasu jsme však zbytečně inkasovali. Když jsme v druhé půli brzy obdrželi další branku, strachovali jsme se o tři body. Poslední branku přidal v závěru po chybě gólmana Rada. Stínem utkání bylo vážnější zranění Kukola.

Dobříš: Malý – Patetl, Petrlík, Tran (78. Schütz), Slunečko, Puchmajer (69. Rada), Čálek, Semančík, Zdrubecký, Kukol (51. Mařík), Burian

Branky: 7. a 26.Puchmajer, 41.Burian, 89.Rada

Rozhodčí: Glogar

Starší žáci

Hostouň – Dobříš 3:0 (1:0)

Dobříš: Hrbek – Homolka, Kuchař, Horáček, Boudník, Čihák, Pinc, Karas, Sirotek, Tran, Diviš, Sklenář

Rozhodčí: Glogar

Žáci mladší

Dobříš – Bohutín 6:4 (1:2)

Naši kluci se sice ujali vedení, ale do poločasu hosté výsledek otočili. Ve druhé půli jsme si vybojovali dvougólový náskok, který jsme udrželi.

Dobříš: Diviš – Fenyk, Petrlík, Karas, Píša, Říha, Skála, Škodný, Šprungl, Tran, Vinduška, Havel, Mareš, Panuška

Branky: Panuška 2, Skála, Tran, Vinduška, Mareš

Facebook Comments