Tahákem víkendu bylo okresní derby, které nám přineslo zaslouženou výhru a postup do středu tabulky. B-tým se opět ukázal v dobrém světle a vítězstvím si téměř jistě zajistil titul podzimního mistra. Střelecky se daří Honzovi Karasovi. Excelentně si nadále vedou mladší žáci jak v krajské tak okresní soutěži. Proti téměř profesionálním týmům z Plzně neměli naši dorostenci šanci. Své poslední podzimní zápasy hrály i přípravky. Bez ztráty bodů svou skupinu vyhrál A-tým starší přípravky

MFK Dobříš I foto: MFK Dobříš + rflktr

Dobříš – Sedlčany 2:0 (2:0)

Po třech porážkách v derby, si tentokráte dobříšští fotbalisté se soupeřem poradili. Utkání mělo dobrou úroveň a zvláště ve druhé půli přineslo hodně dramatických situací před oběma brankami. O výsledku se však rozhodlo v první půlhodině, kdy domácí vstřelili obě branky.

Sedlčanští začali zápas nešťastně, když hned v úvodu zahrál Repetný po autu Procházky zbytečně rukou v pokutovém území.  Penaltu ve 4. minutě proměnil bezpečně J. Šrain. Domácí to povzbudilo a připravovali si i šance. J. Šraina zastavil na poslední chvíli Brotánek, po hlavičce Talůžka nevyšla střela Matějkovi. Hosté pak postupně hru vyrovnali, ale střely Dvořáka a Kdolského se odrazily od těl protihráčů a únik Němce zastavil Rychlík. Na druhé straně rovněž po rohovém kopu neprostřelil obrannou zeď J.Šrain. Ve 24.minutě prošel do „šestnáctky“ Matějka a jeho přihrávku dorazil Krůta. Možnost snížit měl pak Kdolský z trestných kopů, avšak první pokus zastavilo břevno a druhý skončil těsně nad bránou. V závěru první půle zahrozili sedlčanští po sérii rohových kopů. Za Dobříš, rovněž po rohovém kopu, minul hlavou míč Krůta.

Na začátku druhé části utkání hosté přitlačili, ale domácí odpovídali rychlými protiútoky. Po rohovém kopu zachránil Šedivý na brankové čáře, na opačné straně vykopl Capouch střelu V. Šraina, po průniku Procházky nedorazil míč do sítě J. Šrain a střelu Lišky vytlačil gólman na roh. I domácí gólman Šedivý pak musel nohou vyrážet střelu Soldáta a únik Repetného zastavoval včas Masopust. Přímý volný kop J. Šraina šel těsně nad roh branky. Dvě velké příležitosti hostů pak po samostatných únicích nevyužily Senft a Sirotek. V závěru utkání si domácí pohlídali výsledek, odvrátili několik nebezpečných situací po rohových kopech a jednou Talůžek málem trefil míč do vlastní sítě. Poslední šancí Dobříše byly možnosti Maryšky, avšak jednou nastřelil protihráče a podruhé si poradil Capocuch.

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Masopust (82. Junek), Liška, V. Šrain, Krůta (89. Semančík) – Matějka (67. Maryška), J. Šrain

  • Branky: J. Šrain (p. k.), 24. Krůta
  • ŽK: Procházka – Capouch, Haas
  • Rozhodčí: Hodek
  • Diváků: 550

Trenér Jiří Rychlík: Jsem spokojen s přístupem hráčů k zápasu. Hráči předvedli podobný výkon jako v minulém zápase s Hořovickem. Chceme klukům spolu s Martinem Šrainem říct, že je nutné pokračovat v podobném duchu i nadále. Co nás tížilo před tím, bylo sebeuspokojení s postavením v tabulce. Ta je vyrovnaná a dva vítězné nebo prohrané zápasy se okamžitě projeví. Nyní máme stejně bodů jako v loňském podzimu, ale chceme ještě nějaké přidat. Hrajeme teď i další zápas doma, což často nepřináší plný bodový zisk.  

Statistika:

  • Střely: 8:13 z toho na branku: 5:4
  • Rohové kopy: 7:11
  • Ofsajdy: 1:2
  • Fauly: 17:11

(rw)

Dobříš B – Sedlec-Prčice 5:2 (3:1)

I v dalším utkání I. B třídy dobříšské „béčko“ zvítězilo a prakticky si již zajistilo titul podzimního přeborníka.

Utkání začali lépe hosté, kteří se již v 7. minutě ujali po zaváhání obrany vedení a navíc je dvakrát podržel Weber v brance. Postupně však získali domácí hráči převahu a ve 22. minutě se k odraženému míči dostal Jechort a střelou za hranicí velkého vápna“ vyrovnal. V závěru první půle pak Dobříš vstřelil dva další góly. Nejprve byl faulován unikající Karas a penaltu proměnil Kuchař a pak po chybě gólmana přidal Karas gól do prázdné branky.

I druhý poločas začali lépe dobříšští fotbalisté a v 50. minutě přidal Karas svůj druhý úspěch. Zdálo se být rozhodnuto. V 62. minutě však nechali domácí obránci vstřelit Davídka druhý gól a to hosty nabudilo. Vypracovali si několik slibných brankových příležitostí, ale kontaktní branku nepřidali. Rozhodlo se definitivně sedm minut před koncem, kdy Karas završil svůj hattrick po centru Manna.

  • Dobříš: Weber – Karásek, Jechort (46. Kadlec), V. Weber, Horáček (70. Zbíral) – Junek, M. Puchmajer, Kuchař (63. P. Šebek), Pjaták (63. T.Šebek) – Semančík (63. Mann), Karas
  • Branky: 42, 50 a 83. Karas, Jechort, 38. Kuchař (p. k.) – 7 a 63. Davídek
  • Rozhodčí: Dohnal
  • ŽK: Mann – Tvrdý, Kobliha, Prchlík
  • Diváků: 60

Starší dorost

Sp.škola Plzeň – Dobříš 6:0 (3:0)

Dobříš: Malý – Suchánek, Schutz, Šiška, Bartoš, Chýla, Korynta, Rada, Mařík, Zdrubecký, Kukol. Střídali: Škodný, Kratina, Kvapil

Mladší dorost

Sp. škola Plzeň – Dobříš 5:0 (2:0)

Dobříš: Suchánek – Ujazdovský, Kubík, Škodný, Vahala, Vodenka, Rehák, Kvapil, Krůta, Bartoš, Soukup. Střídal: Kuchař

Starší žáci

Dobříš – Hořovicko 0:4 (0:3)

Trenér Junek řekl po zápase: Nehráli jsme špatně, byli jsme lepší na míči, ale soupeř trestal z každé akce.

Dobříš: Vaněk – Homolka, Tran, Píša, Rys, Vinduška, Boudník, Panuška, Čihák, Sklenář, Pinc

Střídali: Karas, Havelka, Sirotek

Mladší žáci

Dobříš – Hořovicko 9:0 (4:0)

Jednoznačné vítězství. Zajímavostí je, že tři góly vstřelili kluci po rohových kepech a jeden přímo z rohu. Zaskvěl se Obermajer čtyřmi góly, z toho tři hlavou.

Dobříš: Vaněk – Škodný, Prusík, Mareš, Fenyk, Obermajer, Skála, Sobotka, Stibor

Branky: Obermajer 4, Fenyk, Sobotka po 2, Mareš

Dobříš  B – Sedlčany B 10:2 (5:1)

Branky: Dvořák 5, Micka, Suchan po 2, Diviš

Počepice – Dobříš  B 0:5

Branky: Micka 3, Suchan,  Diviš

Starší přípravky

Dobříš A – Stará Huť 14:5

Branky: Micka 3, Panuška, Krejza, Kořínek po 2, Matějka Lohr, Žižka, Osiakor, Tomášek

Rosovice – Dobříš A 3:17

Dobříš B – Nový Knín 10:8

Nová Ves  – Dobříš B 23:3

Mladší přípravky

Dobříš A – D. Dušníky 6:7

Branky: Dvořák 3, Dort 2, Víšek

Dobříš B – Nová Ves 3:15

Branky: Havel, Hemr, Posselt

Dobříš A – Dobříš B 13:8

Branky: Víšek 6, Dvořák 3, Dort 2, Bojko, Kramata – Havel 5, Hemr, Houška, Posselt

Střelecká tabulka:

  • Muži A: Maryška, Talůžek, J. Šrain po 4, Matějka 3, Junek, Dort, Procházka po 2, O.Puchmajer, Krůta.
  • Muži B: Karas 8, Mann, Kuchař po 4, T. Šebek 3, Horáček 2, Pjaták, Karásek, Rozsypal, M. Liška, Junek, Jechort
  • Dorost starší: Chýla 5, Mařík, Rada po 3, Kukol 2, L. Kuchař, Suchánek.
  • Dorost mladší: Špindler 3, P. Škodný, Suchánek, Krůta, Kvapil, Vodenka, Soukup, Bartoš, Kubík
  • Žáci starší: Panuška 3, R. Škodný 2, Sklenář, Pinc, Karas, Diviš
  • Žáci mladší: Škodný 12, Mareš 10, Obermajer 8, Sobotka 6, Fenyk 4, Stibor 3, Suchan 2, Vaněk
Facebook Comments