Další víkend s fotbalem přinesl tentokráte úspěch kategoriím mužů a mladším přípravkám. A-tým v dramatickém závěru vyrovnal a další bod přidal v penaltovém rozstřelu. Cenné tři body si připsalo „béčko“ ze hřiště v Rudné. Dorostenci si stále nemohou zvyknout na vyšší divizní soutěž. Trápí je i nezodpovědnost některých hráčů. Tentokráte ani starší žáci nestačili na silného soupeře, za to jejich mladší kolegové si vedou stále výtečně. Svá utkání hrají již i přípravky.

Kus týmu MFK Dobříš I foto: FB MFK Dbřš

Petřín Plzeň – Dobříš 2:2 (1:0) na pen. 2:4

Závěrečné minuty hrací doby a rozstřel ze značky pokutového kopu rozhodly o dvou bodech dobříšských fotbalistů, kteří nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy včetně Dorta a Maryšky. V první půli dominovaly domácí a jen díky brankáři Šedivému a střelecké mušce plzeňských fotbalistů odcházeli hostující hráči jen s jednobrankovým mankem. Hned v úvodu nastřelil domácí Bednář nohy Šedivého a v 8.minutě již plzeňští vedla. Po centru Bednáře se trefil hlavou Bendl. Plzeň dál vehementně útočila a dobříšská obrana měla plno práce. Přesto měli i hosté možnost na vyrovnání, avšak střela Puchmajera se zastavila o obránce. Na druhé straně dvakrát zahrozil Lisý. Střele J.Šraina chyběl důraz a po chybě Talůžka se pokoušel Bendl přehodit z dálky Šedivého, míč však skončil nad břevnem. Po centru V.Šraina se neprosadil Junek a domácí Motl v dobré pozici nastřelil Rychlíka a nebezpečné střely Hartla a Vohrny cíl nenašly. Po akci J.Šrana s Talůžkem střílel nepřesně Junek a z protiútoku po centru Bendla střílel Vohrna nad branku. V závěru první části utkání Karas zblízka nastřelil gólmana Pflegera a po rohovém kopu hlavičkoval opět Karas vysoko.

Druhá půle přinesla jiný obraz. Hosté začali být v poli aktivnější a ubylo i šancí na obou stranách. O vyrovnání se pokoušel neúspěšně z trestného kopu V.Šrain a na opačné straně vytáhl z brankové čáry Šedivý hlavičku Vohrny. V 63. minutě se dobříšští dostali k vyrovnání. Tečovaný centr Junka sice Rozsypal minul, ale vrácený míč V. Šrainem před bránu, poslal Junek hlavou do sítě. Střelec branky řekl po zápase: „Hlavou jsem se trefil do ramene a míč zapadl do sítě.“ Pak pokus V.Šraina stačil hostující hráč srazit na rohový kop a vše podstatné se odehrálo v závěru utkání. V 85. minutě reagovali dobříšští pozdě na rohový kop hraný „na krátko“ a přízemní centr Hellera poslal z „malého vápna“ do branky Vohrna. Hosté ve snaze o vyrovnání otevřeli hru a v nastaveném čase se dostal do velké šance, volil přihrávku na spoluhráče, ale Šedivý míč vydoloval. Hned poté poslal výkop na útočnou polovinu, kde Talůžek poslal míč před „šestnáctku, tam J. Šrain přihrál Talůžkovi, který si narazil míč s Pjatákem a z úhlu střelou na zadní tyč skóroval.

Následoval penaltový rozstřel. První dvě střely Junka a Lisého brankáři vyrazili. Další střely hostujících Talůžka, V. Šraina, J. Šraina a Rychlíka byly úspěšné, zatímco střelu domácího Hellera zastavilo břevno. Hosté si tak, i s trochou štěstí, odvážejí dva cenné body.

Dobříš: Šedivý –  Masopust, Talůžek, Rychlík, Krůta (53. Rozsypal) – Junek, O. Puchmajer, Liška (76. Pokorný), V. Šrain – J. Šrain, Karas (58. Pjaták)

  • Branky: 8. Bendl, 85. Vohrna – 63. Junek, 91. Talůžek
  • Rozhodčí: Aubrecht
  • ŽK: 0 – J. Šrain
  • Diváků: 123

Václav Šrain: V první půli hrál soupeř s velkým nasazením, po zisku míče až sedm hráčů stále nabíhalo na hrot. Zřejmě z tohoto důvodu domácí hráči ve druhé půli odešli fyzicky. V té době jsme již byli lepší.

Statistiky

  • Střely 11:11, z toho na branku: 6:4
  • Rohové kopy: 3:3
  • Ofsajdy: 1:2
  • Fauly: 13:10

Rudná – Dobříš B 0:1 (0:1)

Cenné tři body získalo naše „béčko“ ve svém druhém utkání. Již v první půli jsme mohli získat větší náskok. Jednu regulérní branku nám rozhodčí neuznal a tak jsme rozhodli v závěru první půle brankou Kuchaře. I ve druhém poločase jsme byli leší a zaslouženě zvítězili.

Dobříš: Weber – Petrlík, Jechort, Zbíral, Čálek – P.Šebek, Tran, Kuchař, Karásek, M. Liška (90. Pilecký) – Mann (83. J. Kadlec)

Branka: 42. Kuchař

Starší dorost

Dobříš – Písek B 1:5 (0:1)

Trenér Pavel Hasman: Určitě hratelný soupeř. Ovšem s třemi hráči mladšího dorostu to nešlo. Ještě v první půli jsme vzdorovali, ale druhý poločas jsme již nestačili.

Branka: 87.Suchánek

Mladší dorost

Dobříš – Písek B 1:9 (1:4)

Ujali jsme se sice brzy vedení, ovšem po chvíli soupeř výsledek otočil. O výsledku bylo rozhodnuto.

Branka: 3. Špindler

Starší žáci

Dobříš B – Sp. Příbram 1:7 (1:4)

Tentokráte naši hráči na zkušenějšího a fyzicky zdatného soupeře nestačili. Jedinou branku jsme vstřelili za stavu 0:3.

Branka: 27. Panuška

Mladší žáci

Dobříš – Sp. Příbram  5:0 (2:0)

Hezké utkání. Oba týmy předváděli pěkné útočné akce s častou střelbou. Vynikli oba brankáři. Rozhodující byli góly v závěru první půle. Ve druhé části utkání hosté hru více otevřeli a naši hráči to využili k rychlým brejkům.

Dobříš: Vaněk –  Fenkyk, Obermajer,  Petrlík, Sobotka, Škodný, Stibor, Suchan, Šantora, Prusík

Branky: 57. a 59. Škodný, 28. Obermajer, 30. Fenyk, 41. Suchan

Dobříš B – Dublovice 3:1 (2:0)

I naše mládežnické „béčko“ zvítězilo, když dovolilo soupeři vstřelit branku až za stavu 3:0.

Dobříš: Vaněk – Diviš, Krejza, Matějka, M.Šantora, Suchan, Dvořák, Hošek, Koten

Branky: 10.Krejza, 28.Stibor, 35.Vaněk (p. k.)

Starší žáci

Dobříš B – Daleké Dušníky 5:8

Mladší přípravky

Dobříš B – N. Knín/Pr. Lhota 9:15

Střelecká tabulka

  • Muži A: Junek, Talůžek po 2, O.Puchmajer, J.Šrain, Procházka, Maryška
  • Muži B: Karas 2, Pjaták, Horáček, Kuchař
  • Dorost starší: L. Kuchař, Mařík, Suchánek
  • Dorost mladší: Špindler 2
  • Žáci starší: Škodný, Panuška po 2
  • Žáci mladší: Škodný 5, Obermajer, Suchan po 2, Stibor, Mareš, Fenyk
Facebook Comments