V uplynulém víkendu oba naše týmy mužů remizovaly. Zatímco pro A-tým to byl poslední přípravný zápas, „béčko“ přípravu teprve zahájilo. Dorostenecký zápas byl zrušen a tento tým odehraje tuto sobotu od 10.00 hodin přípravné utkání s Bohutínem. Mimo aktuální fotbalové informace přinášíme i rozhovor s trenérem A-týmu Jiřím Rychlíkem.

Ilustrační foto I zdroj: Pixabay

Dobříš – Čimelice 3:3 (3:1)

V generálce na první mistrovský zápas se naši hráči rozešli s týmem krajského přeboru nerozhodně. Úvod vyšel lépe hostům, kteří se již ve čtvrté minutě ujali vedení díky hlavičce Nikla. Snahu o vyrovnání brzdily časté ofsajdy domácích hráčů.

Postupně však domácí získali iniciativu a ve 32. minutě našel Dort přesnou přihrávkou Karase, který obešel gólmana a vyrovnal. Za dvě minuty opět Dort ideálně uvolnil Junka, který z úhlu otočil skóre utkání. Dalšímu gólu domácích zabránil na brankové čáře hostující stoper a dvě minuty před přestávkou po přihrávce Karase, přehodil Junek gólmana po třetí.

I úvod druhé půle domácí zaspali. Po rohovém kopu snížil Zelenka. Oba týmy pak měly několik šancí ke vstřelení branky. Hosté nastřelili břevno a Dortovu šanci zlikvidoval brankář. V 76. minutě po ostřelování Šedivého branky vyrovnal Káš. Dobříšští hráči pak měli několik možností k vítězné brance, avšak Dort hlavičkoval do břevna a dvě velké příležitosti Maryšky a jedna Karase zůstaly nevyužity.

Dobříš: Šedivý – Petrlík, Talůžek (46. Pokorný), Rychlík (60. Talůžek), Liška (46. Horáček)  – Junek, M. Puchmajer (46.  O. Puchmajer), Dort, Šrain –  Maryška, Karas

Branky: 34. a 43. Junek, 32. Karas – 4. Nikl, 50. Zelenka, 76. Káš

Rozhodčí: Máša

Dobříš B – Sedlčany B 2:2 (1:0)

V prvním přípravném utkání naši hráči soupeře v první půli přehrávali, ve druhé části se však hosté zlepšili a dvěma slepenými góly srovnali výsledek. Obě branky vsítil Suchan. Rozhodoval Liška.

Rozhovor Radima Webera s Jiřím Rychlíkem, trenérem MFK Dobříš

Před zahájením mistrovských soutěží Radim Weber požádal o rozhovor jednoho z trenérů MFK Dobříš Jiřího Rychlíka.

Jak probíhala příprava na jarní část soutěže a jak jsi s ní spokojen?

Příprava našeho týmu probíhala standardně jako každý rok. Kromě přípravných zápasů na našem hřišti probíhalo i soustředění na Šumavě. Výsledky zápasů nebyly dobré, ale to není rozhodující. Důležitá budou mistrovská utkání. V trénincích jsme se s Martinem Šrainem zaměřili na nové taktické prvky, což by mělo být pozitivní hlavně pro dorostence, kteří se částečně do přípravy zapojili. V samotném tréninku hráči svoje úkoly plnili. Snad jen u některých hráčů bych apeloval na častější docházky. Hrajeme čtvrtou nejvyšší soutěž a ta se bez kvalitních tréninků neobejde.

K jakým změnám došlo v hráčském kádru oproti podzimní části?

Odešli Martin Valsa, který se rozhodl pro působení v zahraničí, a Matěj Rajnoch do Motorletu, kde působí u mládeže. Ze studijních důvodů přerušil fotbalovou kariéru Jakub Gregor. Dlouhodobě zraněni jsou Radek Procházka a Vít Weber. Do mužstva přišli Miroslav Obdržal z Milína a Adam Rychlý z Čisovic, z dorostu byl přiřazen talentovaný Adam Petrlík.

Stále platí jako nejdůležitější úkol záchrana týmu v divizi. Bude se měnit něco v přípravě na jednotlivá utkání?

Systém přípravy na zápasy se nemění. Věřím, že pro záchranu uděláme všichni maximum. Máme celkem dobré rozlosování. Až na zápas v Sušici, hrajeme s ostatními kluby spodní části tabulky na domácí půdě, což by nám mělo vyhovovat.  Spoléháme i na podporu našich fanoušků a doufám, že nás podpoří v hojném počtu jako v první části sezony. Chceme poprvé v historii Dobříše udržet divizní soutěž déle než jeden rok.

Zdroj: Radim Weber

Facebook Comments