Tento víkend byly úspěšné pouze nejmladší kategorie přípravky a mladší žáci. A-tým odehrál okresní derby, ve kterém po vyhraném prvním poločase nakonec zásluhou pasivní hry ve druhé části utkání prohrál. „Béčko“ opět zbytečně prohrálo, když nevyužilo ani přesilovku, ani neproměnilo několik „tutovek“ včetně penalty. Nebodovali ani dorostenci i když výkonem nezklamali. V anketě před divizním utkáním oceňují fanoušci úspěšnost v divizní soutěži a přáli by si lepší tribunu.

Tým MFK Dobříš se potkal se sedlčanským týmem I foto: archiv MFK Dobříš

Dobříš – Sedlčany 1:2 (1:0)

V okresním derby se na konci utkání spolu s hostujícími hráči radovali jejich početní příznivci. Zatímco v první půli měli více ze hry dobříšští hráči, ve druhé půli během dvou minut Sedlčany otočili skóre utkání. Rozhodla i větší střelecká aktivita hostů a schopnost dostat se do šance. Dobříšským, hrajícím bez zraněného Maryšky, chyběla v přesnější přihrávka a častější střelba.

První nebezpečnou střelu na branku vyslal hostující Matoušek a dobříšský gólman vyrazil jeho střelu ze střední vzdálenosti na tyč. Sedlčanští vyslali i další nebezpečnou střelu, kterou tentokráte vyslal Hájek vedle branky. Domácí se rozjížděli pomaleji. První příležitost domácích měl Dort, když prošel do „šestnáctky“ ale nenašel přihrávkou spoluhráče. Po rohovém kopu Šraina střílel Junek přes hlavu nad branku. Na druhé straně Hájek opět mířil vedle brány. Do další šance domácích se opět dostal Dort, ale i tentokráte našel jen hostujícího Řeháka. Ve 31.minutě se hezky uvolnil Dort a po jeho centru Šrain střelou za hranicí „velkého vápna“ vsítil první gól domácích. Ti pak získali výraznější převahu, výsledkem však byla jen série rohových kopů. Po jednom z nich minul míč hlavou Liška. V závěru první půle se dostal ke střele Senft, ale trefil jen Rychlíka.

V druhé půli se nejprve snažil prokličkovat bezúspěšně do „vápna“ Dort, pak však dobříšští začali hrát příliš pasivně a vyklidili střed hřiště. Po „malé domů“ měl Šedivý problém s dobíhajícím Hájkem, ale ve 61.minutě odpískal rozhodčí faul na hostujícího hráče. Ten pěknou umístěnou střelou z 28.metrů proměnil Kdolský. Za tři minuty po pravé straně prošel Němec a po jeho přihrávce se uvolnil před brankou Senft, který otočil skóre utkání. Domácí se pak snažili o vyrovnání, avšak chyběl klid a finální přihrávka. Po centru Šraina sebral Karasovi míč z hlavy Hofman. Úspěch nepřineslo ani několik přímých volných kopů. Největší šance přišla až dvě minuty před koncem, kdy na přímý volný kop Dorta naběhl Karas, ale jeho prudkou hlavičku vytáhl reflexivně brankář Capouch. Po rohovém kopu ještě netrefil bránu Talůžek a v samém závěru mohli hosté skóre navýšit, ale střelu Němce z úhlu stačil Šedivý vykopnout na roh.

Branky: 31.Šrain – 62.Kdolský, 64.Senft. ŽK: Talůžek, Karas – Brotánek, Hofman, Kvěch, Senft  Rozhodčí: Kyncl. Diváků: 450.

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Pjaták(71.Karas), O.Puchmajer, Liška, Šrain  – Junek(77.Horáček), Dort.

Sedlčany: Capouch – Vystyd, Kdolský, Řehák, Repetný(65.Hofman), Matoušek(70.Kvěch), Senft, Hájek(91.Krůta), Brotánek, Soldát, Němec

Trenér Martin Šrain: Zklamání z porážky je o to větší, že se jedná o derby. V první půli jsme byli lepší. O přestávce jsme hráčům říkali, aby dál hráli aktivně. Bohužel to hráči nesplnili a umožnili tak soupeři během chvíle výsledek otočit. Pak už jsme se ke své hře z první půle nedostali.

Statistika

Střely: 6:10, z toho na branku: 2:5

Rohové kopy: 9:3

Ofsajdy: 0:1

Fauly: 9:9

Luhy – Dobříš 3:2 (1:0)

„Béčko“ opět předvedlo, jak se dá prohrát zápas. Přes množství šancí si nakonec nepřivezlo ani bod. Po prvním poločase jsme prohrávali o gól. Ve druhé půli domácí sice náskok navýšili, avšak po přísném vyloučení Krůty jsme rychle vyrovnali a navíc neproměnili pokutový kop. V závěru utkání jsme, ve snaze o vítězství, příliš otevřeli hru a Luhy toho využili k vítězství.
Branky: 55. z pk a 82. Hanáček, 11. Matějka – 72. Mann, 74. Kuchař. ŽK: Krůta – Karásek, Mann. ČK: 66. M. Krůta (Luhy). Rozhodčí: Šusta. Diváci: 45.
Luhy: Slepička – Fejt (59. Čech), Mazour, Kout (70. Hadač), Mart. Broum, Matějka (88. Mil. Broum), Hanáček, Hovorka, M. Krůta, Jech, Černý.
Dobříš B: R. Weber – Horáček, Mann, Zbíral, Petrlík, Karásek, M. Liška, Rychlý, Kuchař, Hemr (61. Šišma), Suchan.

Starší dorost

1.SK Rakovník – Dobříš 2:0 (1:0)

Trenér Pavel Hasman: Zápas měl oboustranně dobrou úroveň. Byli jsme lepší na míči, ale neproměnili několik vyložených příležitosti. Obě branky padly v závěrů poločasů. Výborný rozhodčí.

Dobříš: Malý – Ludačka, Farda, Tran, Balík, Fabián, Čálek, Slunečko, Zdrubecký, Mařík, Burian, Semančík, Bureš

Rozhodčí: Asník

Mladší dorost

1. SK Rakovník – Dobříš 3:1 (2:0)

Dvě branky jsme obdrželi v ke konci první půle. V závěru utkání domácí ještě náskok navýšili, našim se podařilo v poslední minutě už jen snížit.

Branka: 80.Chýla

Rozhodčí: Asník

Mladší žáci

Dobříš – Nový Knín 17:3 (6:1)

Bezpečné vítězství našich kluků.

Dobříš:Diviš – Petrlík, Karas, Píša, Říha, Skála, Škodný, Havelka, Panuška, Sobotka, Mareš, Fenyk, Obermajer, Vinduška, Šprungl

Branky: Škodný 4, Mareš, Panuška, Havelka po 3, Vinduška 2, Fenyk, Karas

Přípravka starší

  • Dobříš A – Sedlčany 15:6
  • Daleké Dušníky – Dobříš A 0:21
  • Nová Ves – Dobříš B 8:11

Přípravka mladší

  • Sp. Příbram B – Dobříš 9:11

Střelecká tabulka

Muži A: Maryška 16, Dort 9, Valsa, Talůžek, Šrain po 4, Junek 3, Rychlík po 2, Liška, Karas, Pjaták

Muži B: Karas 22, Mann 14, Suchan 11, Junek 8, Pjaták, M.Liška, Kuchař po 3, O.Puchmajer, Petrlík,  Rajnoch, Jechort po 2, Řechka, Šišma, Horáček, P.Šebek, T.Šebek, Rychlý

Starší dorost: Rada 13, Kukol 10, Burian 8, Zdrubecký 7, Petrlík 4, Puchmajer,  Patetl Semančík po 3, Čálek, Mařík Balík po 2, Ludačka, Tenkrát, Fabián

Mladší dorost: Chýla 9, Jindrák 8, Kilián 3, Fabián, Kvapil, Burda po 2, T.Hrubý, Vodenka

Starší žáci: Holman 11, Matějka, Hovorka po 7, Čihák 5, Škodný 4, Homolka 3, Sklenář, Boudník po 2, Píša, Sirotek, Horáček, Diviš, Pinc, Čoudek

Mladší žáci: Panuška 32, Havelka 26, Škodný 18, Fenyk, Mareš po 9, Karas, Vinduška po 8, Píša 6, Obermajer 5, Vávra 4, Sobotka, Říha po 3, Tran 2, Skála, Šprungl

Diváci oceňují týmového ducha mužstva. Přáli by si lepší tribunu

Před mistrovským zápasem Dobříš – Sedlčany jsem se ptal diváků na nejlepší momenty pomalu končící sezony a na to co by si přáli do příštího ročníku soutěží.

Nejvíce byla oceňována ta skutečnost, že v mužstvu vládne dobrá parta, všichni táhnou za jeden provaz a výsledkem je i úspěšná sezona. Děkováno bylo i výboru MFK Dobříš za udržení soutěže v situaci, kdy hráči hrají bez finančního ohodnocení. Většina fanoušků přeje hráčům úspěch i do dalších let a hrát, pokud možno, v klidných vodách středu tabulky. Oceňováni byli i mladí hráči A-týmu i hráči a trenéři, mládežnických kategorií.

Kritických připomínek bylo minimum. Většina našich příznivců by si přála větší a lepší tribunku, větší a kvalitnější zázemí (kabiny), dále možnost jezdit autobusy na venkovní utkání a doplnit trenéry mládežnických družstev. Jedna připomínka se týkala i režimu placení vstupného.

Facebook Comments