V sobotu v noci se uskutečnil první letošní republikový šampionát – Mistrovství a Veterianáda ČR v nočním OB. Běželo se v náročném terénu v lesích u Jihlavy. Přes náročné podmínky se našim orientačním běžkyním a běžcům povedlo získat medailové pozice a další skvělá umístění.

Katka Arnoštová a Jana Bochenková I foto: OK Dobříš

Na několik otázek nám k víkendovým závodům odpověděl Kamil Arnošt, trenér oddílu OK Dobříš.

Jak se vám běhalo, byly nějaké těžké momenty?

Závod se běžel v noci, první závodníci startovali v 9 hodin večer, ti poslední až okolo půlnoci. V takovém závodě je tedy těžké už jen udržet svou pozornost a fyzickou kondici v době, kdy by tělo raději zalezlo do postele. Tamní les byl hodně nepřehledný, s hustými houštinami, kde bylo těžké najít kontrolu a neudělat zbytečnou chybu.

Kolik závodníků z Dobříše se zúčastnilo?

OK Dobříš vyslal na mistrovství 5 svých reprezentantů (3 muži, 2 ženy). Úspěšnější byly ženy, které získaly ve svých kategoriích dvě medaile – Jana Bochenková zlato a Katka Arnoštová stříbro. Já jsem skončil těsně pod stupni vítězů na 4. místě, právě díky jedné kontrole schované v těžko dohledatelném houští. Velmi dobrý výkon předvedl také mladý závodník Ondra Janda, který skončil v silné dorostenecké konkurenci na 12. místě.

Jaké další závody plánujete teď?

Mužská veteránská štafeta v neděli na stejném místě běží ještě Český pohár štafet, trenérská skupina už se plně věnuje přípravě soustředění, které nás čeká během velikonočního víkendu v Doksech.

Facebook Comments