Ve středu 21. června se uskuteční T-Mobile Olympijského běhu 2017. V jeho rámci vyběhne z různých míst po České republice přes 70 tisíc různých běžců, a to v jediný okamžik. V letošním roce se přidat můžete i v Mníšku pod Brdy a vyzkoušet si tak hlavní trasu pět kilometrů, která startuje na hřišti základní školy a na stejném místě i končí.

Ilustrační foto I zdroj: Pixabay

V rámci T-Mobile Olympijského běhu neběžíte pouze pro sebe, část startovného půjde na podporu charitativní činnosti Olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem a mládeži ve věku 6 až 18 let, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků.

Trasa povede tunelem pod dálnicí a zamíří si to pod kontrolou městské policie ulicí Kamenné, dále směrem k nádraží a pokračovat bude přibližně 430 metrů k otočce a zpět stejnou trasou do cíle na školní hřiště.

Pro děti lze zvolit i jednu z kratších tratí o délce 500 metrů, jeden kilometr a dva kilometry. Nejkratší závod pro nejmenší bude na školním hřišti na běžeckém okruhu. Všechny děti přihlášené předem do 12. června získají od organizátorů upomínkové medaile. Startovné na dětský závod je zdarma.

Letošní ambasadoři běhu jsou Vávra Hradilek (jeden z nejnadanějších kajakářů světa) a Jan Kuf (moderní pětibojař). Tito dva talentovaní sportovci sice nebudou startovat s námi v přímo Mníšku pod Brdy, ale i tady u nás se organizátoři snaží zajistit překvapení z řad úspěšných sportovců.

Celá akce proběhne pod záštitou a díky velké podpoře Mníšku pod Brdy a ZŠ Mníšek pod Brdy. Registrovat se můžete na webu závodu.

Facebook Comments