Ve čtvrtek 9. února byla na ředitelství Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje podepsána darovací smlouva, která pomůže pokrýt část nákladů na pořízení nového zásahového vozidla pro dobříšskou stanici.

Smlouvu na částku 700 tisíc korun podepsal za dárce předseda Svazku obcí Dobříšska a Novoknínska Miloslav Haniš a za obdarovanou stranu ředitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Miloslav Svatoš. Finance budou využity na uhrazení přibližně třetiny finančních nákladů na nákup rychlého zásahového automobilu Volkswagen Transporter v letošním roce.

Podpisu smlouvy se zúčastnil také ředitel územního odboru Příbram Tomáš Horvát, který odprezentoval nejdůležitější technické parametry pořizovaného vozu, jeho přednosti a využití ve vozovém parku dobříšské stanice. Využíváno by mělo být především pro zásahy na strakonické dálnici D4 a na dalších komunikacích, kde jen v loňském roce zasahovala jednotka HZS Dobříš u 75 dopravních nehod.

Zbývající finanční prostředky budou získány za přispění partnerských firem regionu Dobříšska a Příbramska (opět zhruba třetina) a poslední část investice plánované v celkové výši cca 2,1 mil. Kč bude dofinancována z dalších mimorozpočtových zdrojů HZS Středočeského kraje.

Na závěr jednání si předseda Svazku obcí Dobříšska a Novoknínska Miloslav Haniš prohlédl  RZA Volkswagen Transporter přímo v garážích centrální kladenské stanice, která obdobné vozidlo slavnostně uvedla do užívání v lednu roku 2015.

Zdroj: por. Ing. Ladislav Holomčík, tiskový mluvčí HZS Středočeského kraje

Facebook Comments