Pomalu se blíží sobota 10. června a tedy den, kdy se mobilní dopravní hřiště poprvé otevře i pro širokou veřejnost. Hřiště, které má město Dobříš od dubna zapůjčené od Ministerstva dopravy, bylo doposud otevřené pouze pro předem objednané školy. Zájem o využití dopravního hřiště je mezi školami i dětmi velký.

O dopravní hřiště v Dobříši je velký zájem I foto: Mami

Hřiště je instalováno na ploše dobříšského zimního stadionu. Skládá se z pryžových panelů o rozměru 1,25 m x 2,00 m a tloušťce 0,5 mm, z těchto panelů lze složit různé dopravní situace, potažmo dráhy, kde se děti seznamují s chováním v silničním provozu.

V sobotu 10. června se hřiště otevře široké veřejnosti, především mladým / budoucím řidičům a řidičkám. „Na tento den jsme s ohledem na bezpečí dětí, velikost dopravního hřiště a další aspekty stanovili věkové rozpětí dětí 4 až 12 let. Součástí akce „Dopravní hřiště pro veřejnost“ bude test z dopravních předpisů, skládání dopravních značek – puzzle, výtvarný projev dětí co se jim nejvíc líbilo na dopravním hřišti,“ uvedl Václav Svoboda.

Město Dobříš má dopravní hřiště pouze zapůjčené od Ministerstva dopravy, a to do konce června. O jeho využití je však enormní zájem, vedení města tak uvažuje o tom, že by městu Dobříš pořídilo hřiště vlastní. „Pro obrovský zájem dětí se budu snažit prosadit do budoucna dopravní hřiště pořídit vlastní. Během provozu se ani zdaleka nedostalo na všechny školy a školky v takovém rozsahu, jaký by požadovaly. Vůbec nebyla pokryta poptávka obcí ve správním obvodu, které projevovaly velký zájem, pro veřejnost mohl být vyčleněn pouze jeden den na dopravním hřišti a z důvodu vrácení hřiště ještě před prázdninami bohužel nemohlo být nabídnuto ani pro potřeby příměstských táborů,“ uvedla Markéta Čermáková (ANO).

Facebook Comments