Městská policie Dobříš má plné ruce práce. Za uplynulý měsíc museli strážníci řešit 96 přestupků, na pokutách se vybralo lehce přes 44 tisíc korun. Jste zvědaví, s čím vším se tento měsíc setkali? Přinášíme květnový výběr od str. Aleny Kovaříkové, zástupce velitele městské policie.

Přehled činnosti Městské policie Dobříš I foto: rfltkr + MP Dobříš

Svátek práce a vrtačka (1. 5. 2017)

Vrtání vrtačkou… Stalo se na Větrníku v bytové jednotce.  Ve dnech státem uznaných svátků je možno používat hlučné stroje pouze od 8.00 do 11 hodin / viz OZV Města Dobříše č. 3/2016. Strážníci majiteli bytové jednotky domluvili. Stavební práce poté ihned ukončil.

Ohnutá dopravní značka (1. 5. 2017)

Jednalo se o zákaz vjezdu všech vozidel, V ULICI BEZRUČOVA.  Značka zakazuje vjezd všem druhům vozidel na jednosměrnou pozemní komunikaci, v níž je provoz veden opačným směrem. Vandal svým jednáním způsobil problémy v silničním provozu. Oprava se zajišťovala.

Mrtvé zvíře (2. 5. 2017)

Strážníci zajišťovali úklid mrtvého zvířete. Jednalo se o sraženou srnu na dálnici. Byl přivolán příslušný lesník, který se již postaral o další. Další případ sražené srny se udál 3. 5. ve směru z Dobříše na Rybníky u přemostění R4. 23 .5. Opět zjištěna mrtvá srna v Brodcích. Postaral se revírník.

Poškrabaná výloha (2. 5. 2017)

Oznámil majitel obchodu na Mírovém náměstí, že mu vandal  o víkendu poškodil výlohu poškrábáním. Vznikla škoda na jeho majetku. Strážníci zkoumají kamerový záznam.

Poctivá slečna (2. 5. 2017) 

U Pivovaru na silnici za přechodem pro chodce. Poctivá slečna  z Dobříše : A. M. peněženku odevzdala strážníkům. Poté byl kontaktován majitel / trv. bytem Mníšek pod Brdy. Díky patří  nálezkyni.

Strážníci chytili potkana (2. 5. 2017)

Ten byl objeven na dětském hřišti u kina. Byl odchycen a odvezen do lesa.

Požár garáže (3. 5. 2017)

Byl místními občany zjištěn v ranních hodinách. Jednalo se o starou garáž u rybníka Papeže. Rozsáhlý požár byl hasiči ihned zlikvidován. Chytil i přilehlý strom. Vše se obešlo bez zranění. Věc je ve fázi šetření. Na místě složky IZS.

Skládka a domluva (3. 5. 2017)

Strážníci zjistili založenou černou skládku, v garážích Cihelna. Ten, kdo ji založil, si ji také vzápětí uklidil, postačila domluva.

Obtěžování psím štěkotem (3. 5. 2017)

Strážníci reagovali na prosbu občana. Obtěžování neutuchajícím  psím štěkotem. Stalo se na ubytovně Větrník. Majitel psa „dal věci“ ihned  do pořádku, po upozornění od MP.

Byl „pokropen“ vodou… (13. 5. 2017)

Stalo se v ulici Boženy Němcové, kdy procházející muž byl “zlit“ vodou z balkonu 8 -10 letitými chlapci. Jednalo se konkrétně o dům na rohu ul. Boženy Němcové. Strážníci vyjeli na místo, zvonili na zvonky, nikdo neotevřel a na místě samozřejmě nikdo nebyl.

Nález kabely na lavičce u kina (15. 5. 2017)

V kabele byly jen dětské rukavičky. Dále dne 10. 5. v Anglickém parku byly nalezeny dioptrické brýle v kovovém provedení. A 20. 5. byly nalezeny klíče od osobního vozidla Škoda, a to u Lidlu…. Nechybí někomu?

Selfie z nejvyššího patra (15. 5. 2017)

Strážníci obdrželi upozornění. Na Větrníku – rozestavěný „ hotelák“. Údajně mladá děvčata vylezla do nejvyššího patra a začala si pořizovat „selfíčka“. MP zjistila, že objekt není zabezpečen dostatečně, jak proti pádu, tak proti vstupu nepovolaných osob a již po druhé upozornila firmu, která objekt spravuje, aby zjednala nápravu. 23. 5. tak bylo učiněno.

Zjištěna černá skládka (15. 5. 2017)

V části města Brodce, byly odhozeny 4 pneumatiky ke kontejnerům. Bohužel tato přestupková jednání se velmi těžko odhalují, je na každém z nás, jak k věcem tohoto charakteru přistupujeme. Někdo ani papír neodhodí, někdo v klidu odhodí objemný odpad a nehne se v něm kousek svědomí…vše začíná výchovou v rodině…

Stížnost na hluk z restaurace na náměstí (15. 5. 2017)

Hluk ze zahrádky. Údajně měli hosté sedět venku popíjet alkohol a doslova „ řvát“. Strážníci byli na místě do 5 minut. Toto se však nepotvrdilo, restaurace byla již zavřená a nikdo v prostorách zahrádky neseděl.

Pokus o sebevraždu (18. 5. 2017)

Strážníci prověřili oznámení. Na ubytovně Sluníčko mělo dojít údajně k pokusu sebevraždy. Jeden z nájemníků měl spolykat větší množství prášků. Dle správcové ubytovny muž, o kterého se mělo jednat, se  na ubytovně nacházel, ale odešel „v pohodě“ ven a odjel vlastním vozem. Nevolnost nebo známky zranění u muže nebyly dle správcové potvrzeny…

Had na zahradě (18. 5. 2017)

Teplé počasí je signálem pro hady, aby začali opouštět své skrýše. Někdy se však objeví i na nepatřičných místech. Stalo se v obci Voznice. Oznamovatelce byl poskytnut kontakt na firmu, která se zabývá odchytem plazů. Pravděpodobně se jednalo o zmiji, dle sděleného  popisu…. MP Dobříš nemá uzavřenou veřejnoprávní smlouvu s jinou obcí, a tak v obci Voznice nemá své pravomoci. Jí svěřené úkoly může plnit jen na svém katastrálním území v rámci své působnosti.  

Roj včel (19. 5. 2017)

Roj včel se usadil na římse 1. základní školy. Hasiči již byli na místě.

Májové slavnosti

Zmíním se o dopravním  přestupku, kdy řidič „ ucpal“ svým špatně zaparkovaným vozem  ulici Bezručova, nebylo možno projíždět., ač mu dopravní značky zakazovaly /zákazem zastavení/.  Strážníci museli řídit dopravu. Za tento druh přestupku byla uložena vysoká  bloková pokuta. Poté byli strážníci přivolaní k dopravní nehodě, kdy řidička vjela do stojanů na lístky. Poničila  koše, a závory na parkovišti P+R tím  způsobila škodu na majetku. Nehodu řešila dopravní policie z Příbrami. *V noci se strážníci potýkali s vandalským jednáním, kdy byly zjištěny převrácené popelnice, ohnuté a poškozené dopravní značky  a poškozena zeleň na Alejce. Bylo několik upozornění na rušení nočního klidu….ale v globálu Májové slavnosti proběhly klidně, bez větších obtíží.

Nález sady Gola klíčů, v kufříku (22. 5. 2017)

Nalezeno u spořitelny.  MP děkuje poctivému nálezci,  z Dobříše panu M.S. který nález přinesl na služebnu. Místní znalostí, se nám podařilo sehnat majitele…tohoto drahého nářadí.

Nález injekční stříkačky (24. 5. 2017)

V ulici Hálkova. Nebezpečný odpad byl zlikvidován.

Mládě sojky vypadlo z hnízda (24. 5. 2017)

Oznámeno občanem. Na místo byli přivolaní pracovníci z Votic – ochrana fauny.

Zjištěny poničené lavičky na dětském hřišti u kina (25. 5. 2017)

Bude se opravovat. Vandalství v Dobříši neustává, není lehké toto jednání podchytit, většinou vandal „zaúřaduje“ pod rouškou tmy, jen tehdy se cítí asi silným!! 31. 5. další. Poškozená lavička u sádek. Někdo z ní vyšrouboval šrouby, uvolnilo se opěradlo.

Stížnost na špatné parkování u zámku (27. 5. 2017)

Řidiči parkují v zákazu stání, v protisměru a na zelených plochách. Mnohdy řidiči autobusů „ucpou“ celou ulici, která poté není pro ostatní průjezdná. Je na místě připomenout, že jen asi o 200 m dále je parkoviště P+R, kde lze pohodlně parkovat jen za 10 Kč / 24 h. Vyhrazené stání pro autobusy je u Modré kočky. Přestupky řeší strážníci blokovými pokutami.

Korela Na Kole (29. 5. 2017)

V oblasti Na Kole byla nalezen pták Korela. Byla odchycena místním občanem, který si ji prozatím ponechal u sebe…

Facebook Comments