Základní umělecká škola v Dobříši, konkrétněji sbor Krobáci pod vedením paní Sylvy Krobové, se rozhodli podpořit dobrou věc. Tuto sobotu, tedy 29.4.2017, od 18:00 zazpívají, zatančí a zahrají krátké představení v Kulturní domě Dobříš jako hlavní program benefiční akce pro organizaci HEMOJUNIOR.

Ilustrační foto I foto: Pexels

Organizace HEMOJUNIOR, jak název napovídá, je spolkem neziskovým a jeho hlavním krédem je pomáhat dětským pacientům s hemofilií. Jak sami na svých stránkách uvádějí: „HEMOJUNIOR je dobrovolnou, neprofesionální organizací, sdružující své členy z řad občanů bez rozdílu věku, národnosti, víry, profese či společenského postavení, kteří se chtějí aktivně podílet na pomoci dětem s hemofilií.“

Jak nápad vznikl?

Jeden z Krobáků je jedním z těch, který zmiňovanou poruchou srážlivosti krve trpí. Přátelé ho ale nenechají ve štychu. Proto si všichni, včetně něj, stoupnou v sobotu na pódium a zmiňovanou hrou pomohou. Vstupné na akci je dobrovolné a všechny vybrané peníze poputují právě organizaci HEMOJUNIOR, která je následně přerozdělí mezi své pacienty, či využije na nákup některých zdravotních pomůcek. V průběhu večera navíc bude možné zakoupit i několik obrazů – proběhne totiž dražba.

Přijďte strávit příjemný večer v této milé společnosti a neostýchejte se s sebou přivést i své vlastní děti. Jistě budou z inscenace, kterou si Krobáci přichystali, nadšení přinejmenším tak jako dospělí.

Facebook Comments