Co vykouzlí větší úsměv než pohled na dětskou šikovnost a tvořivost? Nepochybně nějaký ten dobrý skutek. A že o Vánocích by se měly plnit dvojnásob. Proto se letos v Muzeu Dobříš rozhodli pojmout vánoční výstavu trochu jinak a zvládnout obojí.

V pondělí 4. prosince se v Muzeu Dobříš uskutečnila vernisáž výstavy s vánoční tematikou, kterou připravili žáci Základní umělecké školy Dobříš společně s pracovníky textilní dílny Rukama Nohama Farní charity Starý Knín.

Vernisáž započala tanečním vystoupením baletek, které sklidily velký potlesk a naladily návštěvníky do příjemné vánoční nálady. K vidění byly nejrůznější výrobky žáků s podzimní a zimní tematikou, od andělů a čertů po originální dětmi vyrobené betlémy. Kdo chtěl, mohl na místě sám vyrobit figurku a přidat ji do jednoho z betlémů. Nechybělo ani keramické vyobrazení hojnosti, kterou nás příroda na podzim obdarovává.

Naproti tomu byly k vidění i netradiční vánoční dekorace z textilní dílny Rukama Nohama Farní charity Starý Knín, které bylo možné na místě zakoupit a podpořit tak činnost dílny, která nabízí pracovní příležitost sociálně znevýhodněným lidem.

Výstava je k vidění v Muzeu Dobříš v otevíracích hodinách za cenu běžného vstupného.

Ve dnech 14. a 15. prosince a 21. a 22. prosince vždy od 8.00 do 14.00 hodin budou navíc pro tvořivé děti otevřeny vánoční dílny, kde si každý bude moci vyrobit vlastní ozdobičku z drátků a korálků pod odborným vedením paní Aleny Marešové a Lenky Slavíkové.

Facebook Comments