Viděli jste srpnovou nadílku akcí na Dobříšsku? Jestli jo, tak mi jí prosím vás ukažte, protože buď žádná není nebo jde svět tak dopředu, že už jí neumím v tý nekonečný síti prostě vygooglit. Ale nebojte, nějak jsem se s tím popral a – s oroseným čelem – jsem nakonec pár zajímavých akcí objevil. Budu rád, když se inspirujete, ale stejně tak můžete na nějakou událost nalákat vy mě! Hm?!

Kulturní přehled na srpen od Johnyho Vodvaze I foto: Mňau mňau

Tak teda srpen. Jak já miluju léto. Krásný kočičky, který se předháněj v dýlce svejch sukýnek. Vysmátý lidi, kamkoli dorazíš. Venku je sice vedro, že by se jeden upil k smrti, to jo, ale mě to fakt nevadí. Já se rád obětuju, protože ruku na srdce – kdy jindy je společensky přijatelný (a vlastně očekávaný!) brát na hlavu rovnou čtyři piva najednou? … aby měl člověk správnej pitnej režim a taky nějaký pivo v zásobě, kdyby cestou náhodou potkal nějakou tu roštěnku, starýho nebo klidně i novýho kámoše a tak dál, že jo? Společnost od vás v létě očekává, že budete bavit jí i sebe a v tomhle případě bych se toho obecnýho názoru klidně držel.

Na tohle se moc těším právě na High Jumpu, kterej se koná už od 4. do 6. srpna v dokonalým hříměždickým lomu. Je to sice akce, na který je na můj vkus poslední dobou až moc přelidněno a přešponováno, ale zase je to taková ta srdcovka. Potkáte tam miliony starejch známejch, se kterýma je vždycky o tu pravou atmosféru postaráno. A taky chci vidět, jak se ty skokani popasujou s dvacetimetrovým můstkem, jako už jenom ta představa, že bych měl skočit ze sedmýho patra z mýho kanclu, mi docela dělá divočinu v žaludku, ale holt už jsou tu i větší zvířata – třeba Aidan Heslop, to je fakt masér. I letos se můžeme těšit na rozmanitou hudební produkci, ze který si asi vybere fakt každej – tak třeba: britské djské breakbeatové duo Stanton Warriors, SMASH HIFI Live (kdy jeden z těch týpků je bývalým členem the Prodigy), taky dorazí Wohnout nebo Hentai Corporation a samozřejmě spoustu dalších. Lístky už online nekoupíš, ale organizátoři slibujou, že jich je dost a že budou za 900 Kč připravený na místě.

Po High Jumpový idylce budu mít zhruba týden na to, abych se nějak vzpamatoval, protože jsem přihlášenej na adrenalinovej štafetovej závod na horských kolech Cyklo-Market Day by Night. Na závodníky – teda i mě – čeká 7 hodin na 11 kilometrovým okruhu. Co, hračka? Tak přijď taky! Přihlásit se můžeš online nebo klidně až na místě. Startujem 12. srpna v 15.30 hodin na SK Oplocenka. Vítězové by se měli vyhlašovat ještě ten den o půlnoci v Novém Kníně. Podrobnosti najdeš na webu.

Doufám, že během srpna najdu čas, abych se vydal do Muzea Dobříš, kde maj až do 9. září výstavu lega a jestli jsem o High Jumpu říkal, že je to srdcovka, tak tohle je taky, ale úplně jinýho charakteru. Všechny ty bitvy, co jsem musel se svým rytířem vyhrát. Dneska je to samej fidget spinner a náramky, co vám dodaj prej energii. No. Vstup 55 Kč a stavit se můžete i o víkendu.

No a pak další fesťák, tentokrát to je 12. ročník akce Kačeři, od pátku 18. do soboty 19. srpna. Dorazí Skyline, Vypsaná fixa, Jiří Schmitzer, E!E a taky DJ i světovýho formátu, jako třeba slovenský DJ B-Complex, barcelonský DJ Lexlay a spoustu dalších. Sice tam nejdu sám, ale vzhledem k tomu, že já mám rád masakr a moje princezna zase tyátr, počítám s tím, že budu potřebovat alespoň na určitej časovej úsek parťáka. Na akci totiž nebude chybět doprovodný program – tak třeba turnaj ve volejbale a fotbale – rozdáme si to? Nebo spíš – nandáme jim to? Mrkněte sami na kačeří web, jestli jít jenom v pátek za 200 Kč, jenom v sobotu za 300 Kč, nebo vyrazit na celej víkend za 400 Kč v předprodeji (450 Kč pak na místě). Akce se koná jako vždycky na louce v obci Horčápsko u Březnice – jako jo, je to jasný, ale třeba pro ty, co to zapomněli.

Po fesťáku musím většinou žehlit, jako ne doslova, ale doma. Ale na tenhle měsíc mám už plán a vezmu svojí královnu do letního kina Nový Knín. Je to kousek, kiosek tam maj taky a z nabídky filmů si vyberete. My vyrazíme asi na nějakou romanťárnu, já těch pár minut přežiju a hlavně mi to za to stojí. Ona je moje slečna totiž pak taková dojatá, vžije se do postavy hlavní hrdinky a úplně zapomene, že byla vůbec někdy naštvaná. Kompletní program kina najdeš tady. Je fajn, že jsou tam i trailery, tak to můžeš proklikat a zjistit, jakej příběh by se hodil zrovna k tomu tvýmu večeru. Poslední film se promítá v neděli 27. srpna. Vstup stojí 80 – 90 Kč.

Tím končí výčet jasně danejch akcí, pokud se vyvinou nějaký další, budu jedině rád. Tak si nějakej plán taky vytvořte, ať z toho léta něco máte a je to pořádnej vodvaz! Protože pak si ho nikdy nespletete s žádným jiným! Užijte si zbytek léta a bavte se aspoň tak jako já.

JV (jako Johny Vodvaz, aby nedošlo k šíření další dezinformace!)

Facebook Comments