O tomto víkendu sehrály naše týmy zápasy se střídavými úspěchy. Svoji sezonu začali B-tým mužů a starší žáci. Našemu áčku se tentokráte příliš nedařilo, remizovalo s mužstvem aspirujícím na sestup, a navíc neuspělo ani při penaltovém rozstřelu.

MFK Dobříš I foto: Tereza Trnková

Rezerva mužů odehrála svůj první mistrovský zápas letošního roku. Získala tři cenné body po nejtěsnějším vítězství, ale výkonem příliš neuspokojila. Výborný výkon předvedl starší dorost, který s lídrem soutěže sehrál více než vyrovnaný souboj a mohl i zvítězit. Mladšímu dorostu se nedařilo a prohrál o čtyři branky. Starší žáci utrpěli ve svém prvním utkání vysokou porážku s favoritem soutěže. Příští týden začínají hrát, jak mladší žáci, tak i přípravky.

Dobříš – Český Krumlov 1:1 (0:0) na penalty: 2:4

V utkání, pro obě mužstva důležitém, získali dva body hosté díky střelbě ze značky pokutových kopů. Domácí nepředvedli proti týmu, pohybujícím se na spodních příčkách tabulky očekávaný výkon. Jediným střelcem Dobříše ze hry se stal opět obránce Talůžek. O svých kvalitách tradičně přesvědčil brankář Šedivý. Kladem zápasu je také výborná návštěva, která by měla být pomocníkem dobříšských fotbalistů v dalším boji o udržení se v divizi.

Hosté získali v úvodu převahu, domácí se pokoušeli o ohrožení branky jen z brejků. První nebezpečnou střelu vyslal Tůma, avšak Šedivý stačil nohou zachránit. Když se dobříšským nepovedl rychlý brejk dvojice Maryška – Karas, přišla na druhé straně po standardce hlavička Svobody, kterou zastavilo břevno. Následně Beránek zachytil „malou domů“ Talůžka, tomu však vystihl kličku Šedivý. Po čtvrthodině se hra přece jen vyrovnala. Tvrdou střelou z dvaceti metrů se prezentoval Šrain, po autu Maryšky překopl branku Karas a po dlouhém výkopu Šedivého Maryška sám před gólmanem bránu netrefil. Po centru rychlého Šraina nedosáhli na míč jak Junek, tak Dort. V závěru půle museli řešit domácí po rohu závar před svou brankou.

Ve druhé půli úroveň utkání spíše poklesla, přesto po přímém volném kopu Dorta tečoval lehce balón Talůžek a vstřelil v 56. minutě úvodní gól zápasu. Zdálo se, že to dobříšské hráče uklidní a přidají další úspěch. Martin Puchmajer v dobré pozici překopl branku a pak jeho synovec Ondřej nepotrestal chybu gólmana Trnky. Jihočeši neprojevovali výraznou snahu o vyrovnání, přesto musel Šedivý po rohovém kopu likvidovat střelu Nováka. Únik Šraina poté zastavili Kabele a Svoboda. V závěru utkání nákop Kabeleho zachytil, zřejmě v ofsajdu stojící Beránek, a ochotně v souboji s Pokorným padl. Pokutový kop proměnil Kabele. V nervózním závěru se domácí snažili o rozhodnutí, chyběl však klid v zakončení. Po přímém volném kopu Rychlíka prodloužil Talůžek míč k Suchanovi, který zblízka hlavou Trnku nepřekonal. O rozhodnutí se pokoušeli z dálky bezúspěšně jak Kabele, tak Maryška. Největší šanci na rozhodnutí měl Suchan po hlavičce Talůžka, ale z „malého vápna“ překopl.

V penaltovém rozstřelu u domácích uspěli pouze Dort a Talůžek, neúspěšní byli Obdržal a Rychlík. Všichni hostující střelci Beránek, Novák, Kabele a Tůma uspěli. Dva body jsou tak cenné hlavně pro českokrumlovské fotbalisty.

Trenér Jiří Rychlík: „Prohospodařili jsme hlavně začátek, kdy jsme mohli prohrávat o dva góly. Hosté, hrající o záchranu, hráli lépe než v podzimním utkání. My jsme se vzchopili pouze po prvním gólu, ale to bylo na vítězství málo. Rozstřel z penalt je pak spíše jen loterie. Musíme bojovat dál, abychom si zajistili účast v divizi i pro příští ročník.“

Branky: 56. Talůžek – 82. Kabele (pokutový kop)

Rozhodčí: Hůlka

Žluté karty: Dort, M. Puchmajer – Svoboda

Diváků: 350

Dobříš: Šedivý – Pokorný, Talůžek, Rychlík, Liška – Junek (54. Horáček), M. Puchmajer, Dort, Šrain (77. Obdržal) – Maryška, Karas (24. O. Puchmajer, 81. Suchan)

Statistiky:

Střely: 10:11, z toho na branku: 4:5

Rohové kopy: 4:6

Ofsajdy: 2:1

Fauly: 12:10

Dobříš B – Milín 1:0 (1:0)

O našem vítězství rozhodla krásná střela Manna z 25. metrů hned v úvodu utkání. Jinak v poli byli po většinu utkání lepší hráči hostů, avšak chyběla jim zakončení a střelba. Jedinou větší šanci měl v závěru Venta, tu však zlikvidoval Weber. Domácí se spoléhali hlavně na brejky, ani ty však nedotáhly do konce a nastřelily z nich pouze tyč Suchanem. Kladem je dobrá hra obrany, a to, že se rozehrávají dva rekonvalescenti, Radek Procházka a Tomáš Šebek.

Branka: 10. Mann

Rozhodčí: Stehlík

Žluté karty: Procházka, Šebek – Königsmark

Diváci: 100.

Dobříš B: R. Weber – Horáček, Jechort, Zbíral, Karásek – Pjaták (39. Šebek), Kuchař, Procházka, Rychlý (60. Petrlík) – Mann (81. Šišma), Suchan
Milín: Veselý – Pacovský (82. Königsmark), Valta, Peták, Švehla ml., Gabriel, Ťapaj, Vrňata, Bejček, Venta, Müller

Dorost starší

Dobříš – Spartak Příbram 1:1 (0:1)

Proti vedoucímu týmu tabulky naši kluci zaspali v úvodu, ve kterém obdrželi branku. Postupně však vyrovnali hru a měli několik šancí na vyrovnání. Největší Kukol, který však neproměnil pokutový kop.

Ve druhé půli byli naši hráči aktivnější a zaslouženě vyrovnali díky Kukolovi, který zblízka zakončil rychlý protiútok. V závěru se oba týmy snažily rozhodnout, výsledek se však nezměnil. Výkon mužstva je příslibem pro další zápasy.

Dobříš: Malý – Petrlík, Patetl, Tran, Balík, Obdržal, Čálek, Semančík (76. Fabián), Mařík (46. Zdrubecký), Kukol, Burian

Rozhodčí: Šesták

ŽK: Petrlík

Dorost mladší

Dobříš – Spartak Příbram 0:4 (0:2)

Již v desáté minutě jsme prohrávali o dva góly, když navíc první branku si dali kluci sami. Ve druhé půli pak hosté přidali další dvě branky.

Dobříš: Hrbek – Ludačka, Kilián, Jindrák, Chýla, Vodenka, Kvapil, Farda, Matějka, Fabián, Burda, Bartoš

Rozhodčí: Stehlík

Žáci starší

Králův Dvůr – Dobříš 16:0 (8:0)

Soupeř byl nad naše síly.

Facebook Comments