O víkendu sehrálo naše „áčko“ druhý mistrovský zápas a tentokráte nestačilo na lídra soutěže. Utrpělo tak nejvyšší porážku v tomto ročníku. První mistrovské zápasy sehráli dorostenci. Zatímco starší ztratili v závěru jasně vyhraný zápas, jejich mladší kolegové dokázali otočit dvoubrankovou ztrátu a v přestřelce o gól zvítězili. Poslední přípravný zápas odehrál i B-tým mužů, který vysoko porazil mužstvo I.B třídy, Daleké Dušníky. Přinášíme i rozhovor s trenérem tohoto týmu, který myslí na nejvyšší příčky okresního přeboru.

MFK Dobříš podlehla Karlovým Varům I foto: Veronika Trnková

Karovy Vary – Dobříš 5:0 (3:0)

Za nevlídného počasí a na nevlídném stadionu sehráli dobříšští druhý mistrovský zápas tohoto roku. Vedoucí tým tabulky byl však pro ně příliš silným soupeřem, a tak utrpěli zatím nejvyšší porážku sezony. Přispěla k tomu i ta skutečnost, že jim oproti minulému utkání chyběli Talůžek i Karas. Zvláště neúčast prvně jmenovaného se na vývoji zápasu i výsledku projevila. Lídr tabulky představil výbornou útočnou dvojici Geňo, Psohlavec, se kterou si obránci nevěděli často rady. Geňo nastřílel v utkání čtyři góly. Kladem utkání byla velmi slušná hra obou soupeřů.

Pouze prvních dvacet minut se hrál vyrovnaný duel, kdy se dobříšští hráči snažili dlouhými pasy a centry snažili vypracovat si brankovou příležitost. První střelu na domácí branku sice vyslal z úhlu Maryška, byla to však pohříchu dlouho jediná. Domácí zahrozili střelou Psohlavce, kterou šedivý vyrazil na roh. Ve 20.minutě prošel středem obrany Geňo a nedal gólmanovi šanci na zákrok. Za pět minut vrátil přetažený centr před bránu Staněk a Psohlavec zblízka pohotově dorazil. Za dalších pět minut byl faulován v pokutovém území Geňo a sám penaltu proměnil. Další příležitosti měli pak ještě Psohlavec a Plechatý, avšak bez úspěchu. V závěru našel Maryška přihrávkou O. Puchmajera ten však střílel jen do gólmana Dvořáka.

I ve druhé půle se nic nezměnilo. Solidní šanci nevyužil M.Puchmejer a na druhé straně hlavičkoval Plechatý nad bránu. V 55.minutě odkopli hosté míč přímo před „šestnáctku“ a Geňo z dvaceti metrů střelou k tyči přidal další úspěch domácích. Další velké příležitosti dvakrát Psohlavec a mimo branku mířila i střela Krličky. Pak se na chvíli dobříšští vschopili, výsledkem byly jen tečovaná střela Suchana se kterou si Dvořák poradil a po úniku v největší šanci hostů nastřelil Maryška tyč. Šedivý následně vyrazil střelu Psohlavce, a když po Maryškově přihrávce Suchana v dobré pozici obránci zablokovali, přišla poslední branka utkání. V 75. minutě obdržel Geňo přesnou přihrávku „do uličky“ a přehodil vybíhajícího Šedivého po páté.

Dobříš: Šedivý – Petrlík, Pokorný, Rychlík, Liška (78. Čálek) – Junek (62. Horáček), M. Puchmajer, Dort, Šrain – Maryška, O. Puchmajer (66. Suchan)

Branky: 20, 30. z pokutového kopu, 55. a 75. Geňo, 25. Psohlavec

Rozhodčí: Szikszay

Hráno bez žluté karty

Diváků: 150

Trenér Jiří Rychlík: „Na půdu lídra tabulky jsme nejeli jako favorité a mohli jsme pouze překvapit. Domácí rozhodli o utkání třemi góly po dvacáté minutě. Ukázalo se, že máme stále co zlepšovat. Nemáme zatím na to, abychom zvrátili zápas s takovýmto kvalitním soupeřem. Rozhodující však budou domácí zápasy v úvodu a na ty se musíme soustředit především.“

Statistiky

Střely: 17:6, z toho na branku: 8:4

Rohové kopy: 4:3

Ofsajdy: 8:0

Fauly: 6:13

Dorost starší

Povltavská – Dobříš 3:2 (0:2)

Trenér Pavel Hasman řekl: Až do 78. minuty jsme měli zápas plně pod kontrolou a v první půli jsme brankami Balíka (35. min) a Maříka (38. min) získali dvoubrankový zápas. V závěru jsme se nechali uspat a soupeř z pokutového kopu snížil a přidal z brejků další dvě branky. Domácí tak otočili skóre a ze čtyř střel vstřelili tři branky.

Dobříš: Malý – Slunečko(64.Schutz), Patetl, Tran, Balík, Zdrubecký, Čálek, Kadlečík(46.Semančík), Mařík(78.Fabián), Kukol, Burian.

Dorost mladší

Povltavská – Dobříš 3:4 (2:2)

Mladší dorostenci sice v 18.minutě prohrávali o dva góly, ale do poločasu stačili brankami Vodenky (33. min) a Chýly (36. min) vyrovnat. Hned v úvodu dokonce zápas otočili brankou Kiliána (48. min) a i když domácí stačili z penalty vyrovnat, vzápětí (v 68.minutě) Jindrák zajistil našim hráčům vítězství.

Dobříš: Kratina – Ludačka, Kilián, Jindrák, Chýla, Vodenka, Kvapil, Farda (41. Matějka), Fabián, Burda, Bartoš

Muži Dobříš B – Daleké Dušníky 7:2 (4:1)

Miloš Krátký: Postup chceme vybojovat

Tento víkend zahajují i okresní fotbalové soutěže. Na první příčce přezimovalo „béčko“ MFK Dobříš vedené trenéry Milošem Krátkým a Karlem Kadlecem. Před prvním zápasem jsem zpovídal Miloše Krátkého.

Je pro Tebe překvapením první místo po podzimní části soutěže?

Pro mě to překvapení není. Jako cíl jsme si s Karlem Kadlecem dali skončit do třetího místa, což se nám zatím daří. Myslím, že máme tým, který je schopen bojovat o přední umístění.

Chcete tedy i v jarní části pokračovat v útoku na první místo. Budete využívat i hráče prvního týmu?

Samozřejmě chceme hrát o čelo tabulky, i když teď to bude složitější. Důležitý bude začátek soutěže. To, že ubylo hráčů „áčka“, se projeví i v našem týmu. Citelně nám bude chybět hlavně Honza Karas, autor sedmnácti branek, který je teď v kádru prvního týmu. Dlouhodobě je zraněný Víťa Weber. Věřím, že ostatní hráči je nahradí.  Ze základního kádru A-týmu nechci hráče využívat, protože i tento tým má své úkoly. Nastupovat by však měli hlavně hráči „z lavičky“ prvního mužstva a dorostenci, pro které je to příprava na přechod mezi dospělé hráče.

Myslíš si, že případný postup do I.B třídy by byl pro oddíl MFK Dobříš přínosem?

Jsem o tom přesvědčen. Máme dobré dorostence, pro které by vyšší soutěž měla znamenat získání zkušeností a mělo by jim to přinést i kvalitativní herní růst. Myslím si, že mužstvo má budoucnost a nadějní mladí hráči by se měli stát zálohou prvního mužstva. Určitě by v I. B třídě nehráli druhé housle.

Děkuji za rozhovor a přeji úspěšné splnění cíle, který jste si dali.  

Facebook Comments