O minulém víkendu A-tým mužů nevyužil nadějný začátek, kdy kromě několika šancí neproměnil ani penaltu. B-tým se naopak těsným vítězstvím dostal do čela tabulky. Mladší dorostenci poprvé získali tři body, jejich starší kolegové naopak v souboji o předposlední příčku opět neuspěli. Žákům se výsledkově nedařilo, ale mladší nepředvedli špatný výkon. Dařilo se prvním týmům přípravek.

Ilustrační foto I foto: MFK Dobříš + rflktr

Dobříš – Mar. Lázně 1:3 (1:2)

Dobříšští hráči pokračovali v sérii neúspěchů a ve vyrovnané divizní tabulce se propadli ze špičky tabulky až ke spodním patrům. Přitom měli zápas rozehraný výborně, avšak neproměňováním šancí se připravili o tři body.

Již v první minutě byl ve slibné šanci stažen Matějka. Trestný kop zahrával Rychlík a Talůžek se prosadil hlavou. Vzápětí centroval V. Šrain před branku, ale Maryška ze vzduchu promáchl. O chvíli později Matějka poslal do úniku Maryšku, který však těsně minul bránu. Hrál se otevřený útočný fotbal. Hosté mohli vyrovnat, kdyby se dohodli Drahorád a Labai kdo z nich bude zakončovat. Následovala další rána pro Dobříš. Maryška se skvěle uvolnil před bránou, kde byl faulován. K penaltě se postavil Talůžek, jeho střelu gólman Šmejkal vyrazil a dobíhající Matějka přestřelil branku. Poslední větší šanci v první čtvrthodině měl Procházka, jeho dorážku však stačili hráči srazit na rohový kop. Pak už se hra zklidnila a ubylo příležitostí. Zvrat nastal po půlhodině hry. Ve 31. minutě střela Labaie k tyči z hranice šestnáctky překvapila domácího brankáře a za tři minuty střelu Lattische nešťastně tečoval domácí hráč a míč zaplul přes Šedivého do brány podruhé.

Ve druhé půli sice dobříšští hráči získali územní převahu, ale do šancí se téměř nedostávali. Za zmínku stojí jen možnost Maryšky, který se však dostal při kličce brankáři mimo střelecký úhel a po rohovém kopu došlo ke zmatku před Šmejkalem, ale Procházkovu hlavičku stačili obránci vytěsnit z brankové čáry. V 70. minutě po rohovém kopu se prosadil zblízka Denk a bylo rozhodnuto. Domácím nepomohlo ani vysunutí Talůžka, hrajícího po srážce s protihráčem obětavě s obvázanou hlavou, na hrot útoku. Dobříšské tak čeká v boji o záchranu těžký závěr podzimu a nevyzpytatelná jarní část.

  • Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, Pokorný – Junek (46. Masopust), J.Šrain, O. Puchmajer, V. Šrain – Maryška (78. Liška), Matějka
  • Branky: Talůžek – 31. Labai, 34. Lattisch, 70. Denk
  • ŽK: Maryška, V. Šrain, Matějka – Sadílek
  • Rozhodčí: Košan
  • Diváků: 270

Trenér Jiří Rychlík: Již po několikáté jsme se po dobrém úvodu nechali ukolébat. Sebeuspokojení s hrou se pak projevilo na zápase. Nedokázali jsme proměnit své příležitosti a po té, co soupeř výsledek otočil, nedokážeme se již vrátit do zápasu. Musíme se připravit na další čtyři zápasy, abychom se dostali z míst nejvíce ohrožených sestupem.

(rw)

Dobříš B – Dobříč 1:0 (1:0)

Dobříšská rezerva měla ve svém zápase utkání pod kontrolou, a až na závěr, nedovolila hostům vypracovat si nějakou šanci. Domácí však se dlouho nedokázali prosadit v útoku. Chyběl jim hlavně větší důraz před brankou. Za zmínku stojí v první půli jen Jechortův centr, který málem zapadl za brankáře a ten měl problém i s volným přímým kopem T. Šebka.

I druhá půle měla podobný průběh. Hlavička Puchmajera a pokus T. Šebka se do branky nevešly. V 64. minutě po rozehraném trestném kopu prostřelil hostujícího gólmana T. Šebek. Hosté se pak snažili o tlak, ale šance si prakticky nevypracovali. Naopak navýšit skóre mohli dobříšští. Semančík střílel vedle branky, M. Puchmajer sám před brankářem také neuspěl a P. Šebek branku zblízka netrefil.  To se domácím nemuselo vyplatit. V závěru se do jediné šance dostali hosté, když tři hráči zblízka nedokázali míč dorazit do sítě. Dobříšský nováček tak postoupil na první místo před FK Lety, s kterým se setká na jeho hřišti v příštím kole.

  • Dobříš: Weber – Horáček, V. Weber, Jechort, Zbíral (46. P. Šebek) – Pjaták, Rozsypal (67. Karásek), M. Puchmajer, Krůta – T.Šebek (76. Kadlec), M. Liška (58. Semančík). Branka: 64. T. Šebek
  • Rozhodčí: Váňová
  • Diváků: 90

Starší dorost

Prachatice – Dobříš 4:3 (2:2)

V souboji týmů z posledních příček jsme neuspěli. Chybami v obraně jsme donutili soupeře, aby nám dal tři góly do prázdné branky. Domácí se sice ujali vedení, našim hráčům se podařilo výsledek otočit, ale v poslední minutě první půle jsme opět inkasovali. V úvodu druhé části utkání jsme obdrželi dvě branky, v zápětí jsme sice snížili, ale vyrovnat se klukům již nepodařilo.

Branky: 42. a 55. Chýla, 34. Mařík

Mladší dorost

Prachatice – Dobříš 1:4 (0:3)

O prvním vítězství tohoto týmu se rozhodlo mezi 25 a 30.minutou, kdy jsme vstřelili tři góly. Soupeř sice snížil, ale v závěru jsme vítězství pojistili.

Branky: 25. Kvapil, 26. Vodenka, 38. Soukup, 78. Bartoš

Starší žáci

Dobříš – T. Rakovník 1:6 (1:2)

Ujali jsme se vedení, ale do poločasu hosté výsledek otočili. Ve druhé půli jsme již nestačili.

Branka: 18. Diviš

Mladší žáci

Dobříš – T. Rakovník  2:5 (1:4)

Hezké utkání. Proti vedoucímu týmu tabulky, to měli kluci těžké. Navíc soupeř byl fyzicky vyspělejší. Zaspali jsme úvod a brzy prohrávali o tři branky. Kluci pak nastřelili tyč a podařilo se jim i dát gól. Ve druhé půli jsme nastřelili břevno, neproměnili penaltu, přesto jsme snížili. Soupeř však opět výsledek navýšil.

Dobříš: Stibor – Škodný, Šantora, Prusík, Mareš, Fenyk, Obermajer, Skála, Sobotka

Branky: 20. Sobotka, 48. Mareš

Dublovice – Dobříš B 3:0 (1:0)

První porážka kluků. Přes porážku, předvedli kluci dobrý výkon. Dlouho byl stav 0:1, ale nepodařilo se dát vyrovnávací gól. V posledních deseti minutách domácí rozhodli.

Dobříš: Koten – Diviš, Hošek, Johanides, Krejza, Lohr, Matějka, Micka, Šantora.

Starší přípravky

  • Nový Knín – Dobříš A 2:28,
  • Dušníky – Dobříš B 7:4

Mladší přípravky

  • Nová Ves – Dobříš A 16:17

Branky: Dvořák 5, Víšek 4, Dort, Ad.Simura po 2, Kramata, Al. Simuna, Navrátil, Bumba

  • Nový Knín/Pr.Lhota – Dobříš B 22:8

Branky: Havel 5, Králíček 2, Faiereisl

Střelecká tabulka:

  • Muži A: Maryška 4, Matějka, J. Šrain Talůžek po 3, Junek, Dort po 2, O. Puchmajer, Procházka,
  • Muži B: Mann 4, Karas, T. Šebek po 3, Horáček, Kuchař po 2, Pjaták, Karásek, Rozsypal, M.Liška, Junek
  • Dorost starší: Chýla 5, Mařík 3, Kukol, Rada po 2, L.Kuchař, Suchánek.
  • Dorost mladší: Špindler 2, P.Škodný, Suchánek, Krůta, Kvapil, Vodenka, Soukup, Bartoš
  • Žáci starší: Panuška 3, R. Škodný 2, Sklenář, Pinc, Karas, Diviš
  • Žáci mladší: Škodný 10, Mareš 7, Obermajer 4, Stibor 3, Suchan, Sobotka po 2, Fenyk, Vaněk
Facebook Comments