Středočeský kraj ve spolupráci se Středočeskou krajskou organizací České unie sportu včera vyhlásil výsledky ankety Sportovec Středočeského kraje za rok 2016. Slavnostního vyhlášení ankety, které se konalo v prostorách muzea Škoda Auto v Mladé Boleslavi, se zúčastnil také Honza Tománek, který v anketě zaslouženě uspěl!

Honza Tománek na vyhlášení výsledků soutěže I foto: archiv HT + redakce rflktr

Cílem tohoto projektu, bylo stejně jako v minulých letech, ocenění nejlepších současných i bývalých sportovců Středočeského kraje, a to jak v dospělých, tak v mládežnických kategoriích.  Dostalo se také na trenéry a funkcionáře, kteří byli oceněni za svůj celoživotní přínos pro sport.

Konečné pořadí ankety vzešlo z hlasování tělovýchovných funkcionářů a pracovníků okresních organizací, krajských sportovních svazů, dále představitelů Středočeského kraje, zástupců tisku a sponzorů. Ti  všichni měli možnost hlasovat pro sportovce, které do ankety navrhovali, sportovní subjekty ve Středočeském kraji.

Vyhlašované kategorie Sportovec Středočeského kraje za rok 2016

  • Nejlepší sportovec
  • Největší sportovní talent
  • Nejlepší sportovní kolektiv dospělých
  • Nejlepší sportovní kolektiv mládeže
  • Nejlepší trenér dospělých
  • Nejlepší trenér mládeže
  • Nejlepší handicapovaný sportovec
  • Nejlepší krajánek a cizinec
  • Síň slávy
  • Sportovec Deníku

Blahopřejeme!

Právě v jedné z výše zmíněných kategorií, konkrétně v kategorii nejlepší handicapovaný sportovec, uspěl dobříšský rodák a nedávný účastník Vasaloppetu Honza Tománek! Ten se v této kategorii ankety, umístil spolu s paracyklistou Jiřím Bouškou a atletem Martinem Adamčíkem mezi třemi nejúspěšnějšími sportovci Středočeského kraje za rok 2016. Pořadí na jednotlivých místech poté nebylo vzhledem ke specifičnosti handicapu vyhlašováno. Všichni tři tak byli oceněni a podělili se o celkové vítězství!

Všem moc blahopřejeme!

Rozhovor s Honzou Tománkem

Jak se takový sportovec Středočeského kraje hledá?

Jednotlivce nebo kolektivy do ankety nominují sportovní kluby či spolky na území Středočeského kraje.

Podle čeho se hodnotilo?

Hodnotící kritéria nejsou zcela známá, ale svou roli hrají republiková, evropská či světová umístění v rámci sportu handicapovaných. O jednotlivých umístěních rozhoduje několikačlenná komise z řad trenérů či zastupitelů Středočeského kraje.

Jak se po vyhlášení cítíš?

Zcela pochopitelně mám radost, že mé úsilí ve sportu je viditelné a vlastní ceny i samotné nominace si velmi vážím.

Co pro tebe umístění znamená?

Vzhledem k tomu, že anketa se vztahovala k uplynulému roku, tak je to pro mě ocenění jistou satisfakcí. V loňském roce jsem měl poměrně zásadní zdravotní problémy, které si vyžádaly několikatýdenní hospitalizaci a celková rekonvalescence mě vyřadila na dlouhé čtyři měsíce ze závodů a tréninku. Následný comeback vyšel na výbornou kdy jsem vyhrál mezinárodní triatlon Challenge Sardinia a vzrůstající formu jsem potvrdil i trimfem na 70.3 Ironmanu v Bahrainu.

 

Honza Tománek na vyhlášení výsledků soutěže I foto: archiv HT
Facebook Comments